Hírek

2014.12.15. 20:55

Negyed százada írta a Napló: Fügét a vásárlónak?!

Veszprém - Járjuk a piacot. Bizony nem tudom, mikor láttam utoljára ilyen üres húsboltokat. És ha Veszprémben így van, mi lehet, mondjuk, Csabrendeken?

Balassa Gergő

Erről írt a Napló 1989. december 16-ai számában. A szerző így füstölgött. A piaci kép egyébként biztató. Itt nem lehet hazudni. Szerintem nem magas az ár csak az erre fordítható pénz lett iszonyúan kevés. Tessék belegondolni! Télen 8 16 forintért nem drága egy fej saláta, 90-ért egy kiló paradicsom. Amióta ezek az árak tartják magukat, alig 300-ról ezer fölé ment egy jobb pulóver ára. Csakhogy most azt még kevesebben vehetik meg, mint ahányan annak idején a 300-asra kacsintgathattak. Ananász 200-ért? Datolya, füge 90-ért? Ezek ritka csemegék, no és gyümölcsnek megteszi az alma is. Hogy már kétszeres az ár a pár évvel ezelőttihez viszonyítva? De hát azóta háromszoros a liszté, a cukoré, s a kenyéré még magasabb. Itt a baj, kedves olvasó. Hogy nem jut 200 forint méterenként a karácsonyi fenyőre? Hát, istenem. Pár feldíszített gally ugyanúgy megteszi, még kevesebb cukor is kell rá ha ugyan lesz még. Csak a reményünk lehetne picikét több. De sajnos ma ez az igazi hiánycikk.

Árak a korabeli piacon ez akkoriban elrettentőnek számított Fotó: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!