Hírek

2014.09.20. 19:33

Navracsics Tibor rendhagyó kávéházi hangulatban

Várpalota – Rendhagyó, a kávéházi hangulatot idéző kötetlen közéleti fórumon vett részt szombaton a Thury-várban Navracsics Tibor, hazánk leendő Európai Uniós biztosa.

Szabó Péter Dániel

A külgazdasági és külügyminiszteri posztról pénteken hivatalosan is lemondó politikust ugyanis oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak jelölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke. Navracsics Tibor már gőzerővel készül az október elsejei, európai parlamenti meghallgatásra, épp ezért a várpalotai volt az utolsó hivatalos rendezvény, amelyen részt vett, hangzott el a Thury-vár rendezvénytermében tartott fórumon. – Várpalotára azonban mindenképp el szerettem volna jönni, hiszen még korábban megígértem Talabér Márta polgármesternek, akinek vezetésével imponálóan fejlődött a város az elmúlt évben – mondta el Navracsics Tibor, akit a házigazda Talabér Mártával együtt rendhagyó feladat elé állítottak a közéleti kávéház szervezői.

A szépen megterített körasztaloknál helyet foglaló érdeklődők ugyanis némi kávé, ásványvíz, no meg ízletes sütemények elfogyasztása mellett a tányérjuk előtt borítékban elhelyezett idézeteket olvashatták fel a főszereplőknek, akiknek rögvest reagálniuk kellett az elhangzottakra. Reményről, hűségről, boldogságról és bolondságról is szóltak a felhangzó idézetek, Talabér Mára és Navracsics Tibor pedig őszintén beszéltek életükről, a politikusi pálya buktatóiról és örömeiről, az elmúlt évek történéseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!