Hírek

2014.08.25. 14:37

Napló - Szép kertek szavazás 2014

Szavazni 2014 szeptember 12-én 11 óráig lehet.

Molnár György (1) - Veszprém

A család tizenhét évvel ezelőtt kezdte el a kert kialakítását, és nagyon fontos, hogy a ház körül mindig virágos legyen a környezet. Itt helyük van az állatoknak, a madarakat télen etetik, s jól megfér egymással a kutya és a kölyökmacska is.

Koltay Nándor (2) - Veszprém

A feleség kedvence a fehér rózsa, amit kapuszerűen felfuttatott a bejárati lépcső előtt. Ha jó idő van, a kerti pavilonban reggeliznek és vacsoráznak, amit úgy alakítottak ki, hogy belülről mind a négy sarkában éldegél egy-egy örökzöld növény.

Gáspár Melinda (3) - Felsőörs

Itt minden a helyén van, a reggeli kávét a teraszon kortyolják, a kert egyik részében zöldfűszerek bújnak meg, másutt a tujákból kialakított sövény mellett növekednek a paradicsomok. A kert egyik központja a virágzó tavirózsákkal teli tó.

Joó Ildikó (4) - Pápa

Tudatosan törekednek arra, hogy mindenütt legyen elég zöld, virágozzék is az összes ágyás, de ne legyen zsúfolt a kert. Sokat ellestek a holland kertkultúrából. A szabadban élik az életüket, csak annyi időt töltenek benn a házban, amennyit muszáj.

Fitos János (5) - Várpalota

A béke szigete, tipikus élhető kert, ahol kilenc unoka játszik, homokozik vagy szedi a békákat a szökőkútból. A kapunál egy régi szekér áll, amit muskátlival ültettek tele, a kerítést borostyán fedi, mindig nyílik virág, mindig érik gyümölcs.

Kiss József (6) - Balatonfüred

A kertben a feleség a főnök, nem vallott még kudarcot az elképzeléseivel. Az adott volt, hogy a villában rózsáknak kell lenniük, de amellett a régi kedves virágoknak, mint a sarkantyú, az estike, a szellőrózsa, a viola is helyet kerestek.

Véghelyi Alajos (7) - Zirc

A saroktelken lévő kertben az örökzöldek uralják a területet, de vannak rózsák, évelő cserjék, egynyáriak is, és formálódik a sziklakert. Régi tárgyak lényegülnek át dísszé, az öreg Singer varrógép és egy kukoricamorzsoló is helyet kapott itt.

Tóth István (8) - Pápa

A kert központja a tó, amiben aranyhalak, kárászok, keszegek, valamint két teknőc is él. A fára épített és csúszdával felszerelt házikó toronyszobájában két unoka éli külön életét a nagyszülők felügyelete mellett.

Nagy József (9) - Pápa

A hatalmas területen két kerti tavat is kialakítottak, az egyikben vízinövények és díszhalak, a másikban vörösfülű ékszerteknősök élnek. A házigazda egyik hobbija a fa, az apácarácsot tujából készítette több mint tíz éve, s ma is olyan, mintha vadonatúj lenne.

Eckert Péter (10) - Tapolca

Ez egy igazi lakókert, tavasztól őszig, reggeltől estig itt regenerálódnak a házigazdák, akik nem tudnak úgy elmenni egy kertészetbe, hogy valami újdonsággal meg ne lepnék magukat. Most a tigrisliliom a legújabb szerzeményük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!