Hírek

2015.01.30. 19:25

Munkában az iskolai bűnmegelőzési tanácsadók

Veszprém - Az internet, a drog veszélyei, az iskolai és családon belüli erőszak, a közlekedés, kapcsolat diákkal, tanárral, szülővel. Erről szól az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó (IBT) munkája.

Kovács Erika

Az iskolai bűnmegelőzésről beszélt pénteken a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban Szalai István őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója (balról). Mellette Körmendiné Oláh Gyöngyi osztályfőnök, a diákok közül Kertai Bendegúz, Beregszászi Boglárka és Jámbor Andrea. Fotó: Penovác Károly

Ezt Futtató Norbert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője és Máté Alexandra, sajtóreferens mondta el a Naplónak. Kiemelték: az IBT-hálózat kiépítése megyénkben is az Országos Rendőr-főkapitányság utasítása alapján 2013 júliusában kezdődött. Megyénkben a 2013 -14-es tanévben négy iskolai tanácsadó kezdte meg a munkát, Veszprém, Pápa, Tapolca, Balatonfüred rendőrségeinek területén, tíz középiskolában. Az iskola- és tankerületigazgatók, az iskolák, diákok üdvözlik jelenlétüket, kérdeznek tőlük, keresik őket. A mostani tanévben öt tanácsadó 15 iskolában dolgozik. Az első félévben félszáz osztályban tartottak tájékoztatókat, fogadóórákat a gyerekek mellett a szülőknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!