Hírek

2014.07.09. 16:35

Önkéntes kertészként tevékenykedik egy mozgáskorlátozott

Berhida-Peremarton - A település szépítését segíti önkéntes kertészként a kerekes székben ülő Németh László, aki a társadalomnak is bizonyítana munkájával.

Szabó Péter Dániel

– Az egyik televíziós újságírónak volt egy előadása a közelmúltban a városunkban, akkor szembesültem vele, miképp élnek és segítenek a társadalomnak a világ más tájain a testi hiányosságokkal élő emberek. Ezután kerestem meg Karácsony Józsefet, a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet (TESZ) vezetőjét, hogy szívesen segítenék a Petőfi Művelődési Ház előtti terület gondozásában – mondja a kerekes székben élő Németh László, akinek alapos munkája kivívta a helyiek elismerését is. Szépen formára nyírt sövény, kigyomlált park fogadja ugyanis az épületbe érkezőket.

Németh László és Karácsony József munka közben a sövénynél. Fotó: Szabó Péter Dániel

– Szépen és alaposan dolgozik. Mi minden tőlünk telhető segítséget megadunk neki – teszi hozzá Karácsony József, a TESZ vezetője, aki folyamatosan konzultál önkéntes munkavállalójával az aktuális feladatokról. – Laci annyira lelkes, hogy most a rózsakertet szeretné rendbe tenni, de készített már madáretetőket a város óvodáiba, sőt, a családsegítő központ nyári gyermektáborában is rendszeresen tart kézműves foglalkozásokat – mondja a vezető.

– Szeretem a rendezett környezetet, és szeretném bizonyítani, hogy méltósággal is lehet viselni a mozgáskorlátozott létet, sőt, a magam módján adni is tudok a településnek – búcsúzik Németh László, majd neki is áll a sövény további csinosításának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!