Hírek

2014.01.21. 19:17

Munka, család, nemzet

Veszprém - A baloldali érdekszövetséggel szemben a Fidesz-KDNP értékszövetség méretteti meg magát a választáson, mondta Rétvári Bence kedden este a KDNP Veszprém Városi Szervezete taggyűlése előtt.

Balla Emőke

Évnyitó taggyűlését tartotta a KDNP Veszprém Városi Szervezete. Latorczai János, a KDNP veszprémi elnöke elmondta, az elmúlt években megerősödött a szervezet, a  tagság megduplázódott, a pártoló tagokkal együtt 120 a városi szervezet létszáma. A gyűlésen Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, parlamenti államtitkár aktuális pártpolitikai kérdésekről, a tavalyi évzáró választmányi ülésről, a választásra való felkészülésről tájékoztatta a tagokat.

A parlamenti államtitkár a taggyűlés előtti sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy  a baloldalon összeállt a koalíció. "Mindannyian sejtettük, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik, a hatalom iránti vágy erősebb volt, mint a korábbi program ütközés, program ellentmondás, ellenvélemény. A személyi ambíciók érdekében összefogtak, érdekszövetséget hoztak létre. Az érdekszövetséggel szemben a jobb oldalon a Fidesz-KDNP értékszövetség méretteti meg magát a választáson."

Latorczai János, a KDNP veszprémi elnöke és Rétvári Bence, a KDNP alelnöke (Fotó: Penovác Károly)


Érték a munka, érték a család, a Fidesz-KDNP ezért vezette be a családi típusú adózást. Érték a  nemzetközösség, ezért vezették be az egyszerűsített honosítás lehetőségét, a kettős állampolgárság intézményét. Az államtitkár kiemelte, Gyurcsány Ferenc nem változtatta meg a véleményét, semmiben nem bírálta felül korábbi miniszterelnöki döntéseit, nem kért bocsánatot azért, amit a nemzet ellen tett.

"Egyértelmű, hogy ő az igazi vezetője a baloldali összefogásnak, Mesterházy Attila jobb híján lett miniszterelnök-jelölt. Egy új arc sincs a baloldali összefogásban, ugyanazok indulnak a választáson, akik 2010-ben is. Kivéve Kuncze Gábort, ő akkor nem indult" - mondta az államtitkár. "Gyurcsány Ferenc veszélyt jelent Magyarország számára. Az MSZP nem tudta megvédeni Magyarországot Gyurcsány Ferenctől, a Fidesz-KDNP-nek, az önkénteseknek meg kell tudni védeni."

A sajtótájékoztatón elhangzott, már 30 ezer önkéntes segíti a munkát, ez a legfontosabb erőforrás. Az államtitkár biztatta a tagokat, hogy csatlakozzanak az önkéntesek csapatához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!