Hírek

2015.04.20. 18:14

Mindent megnyert a Pannon Egyetem húszfős gokartcsapata

Veszprém - Nem csak az abszolút első helyet, hanem a három különdíjat is elhozta a Pannon Egyetem húszfős gokartcsapata.

Heffler Péter

Hétvégén a Papp László Sportaréna adott otthont a Go-Kart, Go-Bosch! elnevezésű versenynek, ami a magyar felsőoktatási intézmények műszaki hallgatóinak kreativitását hívta játékra.

A nevezőknek egy hagyományos gokarton kellett olyan fejlesztéseket végrehajtaniuk, amelyek révén a jármű intelligenssé és önjáróvá válik. A veszprémi Pannon Egyetem hallgatóiból álló Pannon Racing csapata kiemelkedően teljesített, és nyolc egyetem tíz alakulata közül nem csak az abszolút első helyet nyerte el, hanem a zsűri mindhárom különdíját is, így a legjobb konstrukcióért, a legokosabb gokartért és a legjobb csapatmunkáért járó jutalmat is ők kapták meg.

Károly Kolos (a gokart kormányánál), a húszfős csapat tagja lapunknak elmondta,  a jó társaság volt a siker egyik kulcsa Fotó: Balogh Ákos

A Pannon Racing minden díjat bezsebelt a Go-Kart, Go-Bosch! nevű versenyen, köztük a legjobb csapatmunkáért járó különdíjat is elhozták. Károly Kolos, a húszfős csapat tagja elmondta, hogy a jó társaság volt a siker egyik kulcsa. Régóta ismerjük egymást. Kisebb-nagyobb munkái már mindegyikőnknek voltak, de ez azért merőben más volt, mint az eddigiek mondta Kolos. Korábban mindenki önállóan dolgozott, míg ebben az esetben húsz ember tevékenységét kellett összehangolni. Sokkal életszerűbb, ipari jellegű feladat volt árulta el, majd hozzátette, hogy munkájuk itt még közel sem ért véget.

A gokartban a Pannon Racing egyik tagja, Zsargó Máté. Sikerük kulcsa a csapatmunkában rejlik Fotó: Balogh Ákos

- Egy hároméves projekt elején járunk, aminek a végcélja, hogy egy teljesen önjáró járművet hozzunk létre. Az első évben az önálló parkolás kifejlesztése volt a feladat, ami rengeteg alrendszer összehangolt munkájaként valósul meg, és mint egy ilyen, kiépítése sok időt vesz igénybe, nekünk pedig nem állt sok rendelkezésünkre - utalt arra a közel három hónapra, amíg eljutottak oda, hogy laptopról, pilóta nélkül irányítani tudnak egy gokartot.

Ennek ellenére Károly Kolos rendkívül szerényen értékelte az eredményeket, hiszen azt vallja, mindig van még hova fejlődni. Mindenesetre remek kiindulópont a továbbiakra nézve ez a magabiztos, autóversenyes nyelven szólva, amolyan rajt cél győzelem a Go-Kart, Go-Bosch!-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!