Hírek

2015.02.01. 20:25

Halálos gázolás - Mi lesz velünk a lányunk nélkül?

Elkerülő és bicikliút kellene, hogy ne történjenek hasonló balesetek – ezt mondták a helyiek lapunknak a tragédia kapcsán, amikor a Magyar Közút Zrt. egy hókotrója halálra gázolt egy nőt pénteken a Gyulafirátóton.

Kovács Erika

– Még együtt dolgoztunk azon a végzetes estén. Utánam jött a lányom, hogy segítsen nekem takarítani Veszprémben, aztán együtt mentünk vissza Gyulafirátótra. Később egyedül visszaindult a testvéréhez Veszprémbe, mert az utolsó busz Rátótról 22 órakor elmegy – temeti kezébe arcát az anya magába roskadva, teljesen összetörve imádott lánya halála miatt.

Mondja, négy gyermeke közül ő élt velük, aranyos, rendes, szép gyermeklány volt, általa pezsgés, élet, vidámság uralta a házat, melyben több helyen is égő gyertya utal a tragédiára. Az anya halott lánya szobájában egyetlen szál gyertya mellett, fekete ruhában roskad le gyermeke képe elé. Az igényes lányszoba olyan, mintha bármelyik pillanatban megérkezne lakója, és életét ott folytatná, ahol pénteken este abbahagyta.

– Nem tudom, mi lesz most velünk? Meghalt a gyermekem, ezt a fájdalmat nem lehet kibírni! – zokog tovább az asszony, aki nem érti, a munkagép magasan ülő vezetője miért nem vette észre a lányát, amikor a kereszteződésnél égnek a lámpák, és lánya még a közelben volt.

Az asszony úgy tudja, a gép már a Bakonyból tartott hazafelé, nem esett semmi akkor este. Említi, a baleset helyszínét érintő 70 kilométeres sebességkorlátozást alig tartják be, és nagy szükség lenne a bicikliútra, hogy ilyen tragédia ne történjen!

Az anya a halott lánya szobájában egyetlen szál gyertya mellett, fekete ruhában roskad le gyermeke képe elé. Vigasztalhatatlan (Fotó: Kovács Erika)

A kerékpárutat tartja szükségesnek Czaun János, a település részönkormányzati vezetője is, valamint a 82-es számú út Gyulafirátótot és Kádártát elkerülő szakaszának kiépítését. Utal arra, hogy a tragédia helyszínén és közelében már több halálos baleset történt, aminek nem szabad megismétlődnie! A helyieknek tanácsolta, szabályos oldalon, feltűnő ruházatban gyalogoljanak a főútnál.

Bodnár Balázs gépjárművezető-okató az esti, éjszakai vezetésről kiemelte, ha nincs forgalom, a záróvonal közelében haladjunk, fényszóróval, ha bármit kerülünk, gyalogost látunk, indexeljünk, használjunk vészvillogót, nehogy az utánunk jövő üsse el! Gyalog csak jól látható öltözetben menjünk ki az útra!

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetője közölte: az ügyet a rendőrség vizsgálja.

A tragédia helyszínén, ami a forgalommal egyező oldalon van, mécsesek égnek az alvadt vérfolt mellett, néhány méterre a kereszteződéstől. A helyiek mondták: sokan mennek ezen az oldalon Veszprém felé néhány métert a túloldalra való átkelésig, mert a kereszteződésen át még veszélyesebb az áthaladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!