Hírek

2014.12.18. 18:35

Megyei közgyűlés - Utoljára üléseztek

Idei utolsó ülését tartotta a Veszprém Megyei Közgyűlés csütörtökön a Megyeháza Szent István termében.

Heffler Péter

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagja, Gőgös Zoltán októberben lemondott a Magyar Szocialista Párt megyei listáján szerzett képviselői mandátumáról, helyére a jelölő szervezet Dániel Mária Magdolnát  jelentette be jelöltként, aki így mandátumot szerzett és az idei utolsó ülésen a képviselői esküt letette.

Ebben az évben utoljára ülésezett a Megyei Közgyűlés (Fotó: Heffler Péter)

A napirendek tárgyalását megelőzően Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta a testületet, hogy az Országgyűlés a nemzetiségek ügye melletti elkötelezettség további megerősítésére december 18-át – mint az ENSZ nemzeti vagy etnikai, vallási és nyelvi kisebbségek jogairól szóló nyilatkozata elfogadásának a napját – a Nemzetiségek Napjának nyilvánította. Dániel Mária Magdolna eskütételét követően a testület zárt ülésen döntött a Felelősség a közösségért és a környezetért díj 2014. évi adományozásáról, melyet a megye életében a közösség javára kifejtett eredményes szakmai tevékenysége elismeréseként a balatonfüredi székhelyű Rendszertudományi Innovációs Központ Zrt. részére adományozta.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!