Hírek

2014.08.20. 18:56

Megyei kitüntetettek a nemzeti ünnepen

Állami kitüntetéseket adott át Áder János köztársasági elnök megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

Napló-információ

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Szalai István, az MTA doktora, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának intézet-igazgatója, dékán, egyetemi docens.

Dr. Szalai István (Fotó: Penovác Károly)

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Nagy Károly kapornaki címzetes apát, székesegyházi kanonok, a veszprémi Szent Mihály Főangyal Plébánia plébánosa, Váradi Péter Pál, fotográfus, a PéterPál Kiadó ügyvezetője.

Népművészet Ifjú Mestere díjban részesült Vastag Richárd, az ajkai Apte Alapfokú Művészeti Intézmény, a magyarpolányi Alapfokú Művészeti Intézmény és a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Iskola és Művészetoktatási Intézmény néptánc-pedagógusa, néprajzkutató. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést adta Schanda Jánosnak, a műszaki tudomány doktorának, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai kar Villamosmérnöki és Információs Rendszerek tanszékének professzor emeritusának.

Szücs József mérnök-ezredes, az MH Légi Vezetési Központ (MH LVIK) parancsnoka a Magyar Honvédség központi ünnepségén a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés katonai tagozatát vehette át a napokban.

A Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át Tóth Károly, a Balaton-felvidéki Radetzky Huszár Egyesület hagyományőrző huszárkapitánya, az 1956-os forradalom és szabadságharcban történő példamutató hazafias szerepvállalása, valamint hagyományőrző közéleti munkája elismeréseként. Balatonfüred érdekében végzett fáradhatatlan munkája, a város kulturális életének megszervezésében vállalt meghatározó szerepe elismeréseként Hári Lenkének, Balatonfüred alpolgármesterének, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnökének a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozták. A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta több évtizedes katonai hagyományőrző tevékenysége elismeréseként Bolla Kálmán, a Pápai Huszáregyesület elnöke és Vollmuth Péter badacsonytördemici polgármester a község érdekében végzett értékmegőrző és infrastruktúra-fejlesztő, valamint munkahelyteremtő településvezetői munkája elismeréseként. A földügyi igazgatásban hosszú évek óta végzett kiemelkedően eredményes munkája elismeréseként Lesch Norbert, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Tapolcai Járási Hivatal Járási Földhivatalának vezetője a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!