Hírek

2015.01.14. 16:20

Megyebál aukcióval: Folytatódik a széles körű kezdeményezés

Veszprém – Régi hagyományt elevenít fel az idén hetven éves Napló és a Pannon Lapok Társasága, mivel 2000 óta nem tartottak megyebált a városban.

Kutasi Zsófia

Fogalmazott Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője sajtótájékoztatón a Hangvillában. A Pannon Lapok Társasága Prémium kiadványának tíz éves évfordulója is jó apropóját adja annak, hogy a kezdeményezés élére álljon a Napló. A bál fővédnöke Navracsics Tibor, EU-biztos. A rendezvény, melyet a megyei és városi önkormányzat is támogat február 14-én lesz – tette hozzá.

A megyebál kapcsolódik a Zongora Veszprémnek elnevezésű kezdeményezéshez és széles körű közadakozáshoz melynek szervezői a Veszprémi Turisztikai Egyesület és a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány melyek célul tűzték ki, hogy egy világszínvonalú, Stainway and Sons által készített hangversenyzongora kerüljön Veszprémbe. A bálon egy aukció is hozzájárul majd a gyűjtés bevételéhez.

A sajtótájékoztatón elhangzott egyre növekszik az adakozási kedv, az összefogás példaértékű. A következő félévben több rendezvény is a gyűjtés javát szolgálja majd. Fotó: Penovác Károly

Neubauer Sándorné, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, nincs zongorája a városnak, ezért indult az összefogás, melyhez eddig több, mint nyolcmillió forint adomány érkezett. Köszönetet mondott kiemelt támogatóknak a Pannon Lapok Társaságának és a Veszprém Televíziónak. Hozzátette: egyre növekszik az adakozási kedv, az összefogás példaértékű. A következő félévben több rendezvény is a gyűjtés javát szolgálja majd.

A kezdeményezés ötletgazdája Debreczeny Zoltán festőművész, a turisztikai egyesület tagja. Az általa írt zongoradal szintén hozzájárul az ügy népszerűsítéséhez. Két képpel készült a kiállításra, azonban csak az egyiket adta be, a másik képet a Csolnoky Ferenc Kórház Bébi Koraszülött Mentő Alapítványa javára ajánlja fel.

Kováts Péter a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője, megköszönte minden művésznek a részvételt és meghívta őket a koncertre, ahol szimbolikusan megköszönik a támogatásukat.

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója kiemelte, a vizuális műfajban alkotók akik felajánlották műveiket, rajonganak a zenéért. Kiemelten fontosnak tartják az ügyet, a felhívásra harminc alkotó jelentkezett ezdiáig harmincnégy művel, Veszprémből, a megyéből és az ország több pontjáról is. A művekre licitálni a megyebálon lehet majd. A licit árak a művek mellett emellett a zongoraveszpremnek.hu honlapon tekinthetőek meg. A kiállítás február 10-ig látogatható a Hangvillában.

A sajtótájékoztató elején Vásáry Tamás zongoraművész nyilatkozatát vetítették a Zongora Veszprémnek adakozásról. A művész kijelentette, Veszprém megérdemel egy zongorát, fontos, hogy mindenkinek a szívügye legyen a kezdeményezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!