Hírek

2015.02.05. 18:12

Megújult a megyei KDNP (frissítve)

A KDNP Veszprém megyei választmánya tisztújító közgyűlést tartott a napokban, amelynek során a létszám fele megújult.

Penk Tímea

A tisztújító közgyűlésen a helyi szervezetek delegáltjai közül választották a tisztségviselőket. A párt megyei szervezetének az elnöke a csabrendeki Könnyid István, az ügyvezető titkár az ajkai Táncsics Tamás lett. Elnökségi tagnak választották a pápai Hauber Károlyt, a felsőörsi Szabó Balázst, az ajkai Hartinger Ottót, a veszprémi Latorczai Jánost, aki az országos elnökségnek is tagja.

Fotó: Penk Tímea

A Kereszténydemokrata párt új megyei elnöke folytatni kívánja az elődje, Pálffy István tevékenységét, amelynek célja, hogy a megye minden városában erős KDNP-szervezet legyen, valamint a keresztény értékrendet képviselő vidék is megfelelő képviseletet kapjon. Fontos, hogy a Fidesszel kötött pártszövetség a kölcsönös bizalomra épüljön, elismerjék és értékeljék egymás munkáját. A fiatalok megszólítását ugyancsak célként fogalmazta meg Könnyid István.

Keresztény értékrend

Tapasztalt politikust választott elnökének a KDNP Veszprém megyei szervezete.

A Csabrendeken élő Könnyid István jelenleg nyugdíjas, korábban kutató fúró mesterként, raktárvezetőként és üzemszervezőként dolgozott. 1989 óta tölt be tisztségeket a KDNP-nél, volt országos elnökségi és intézőbizottsági tag, részt vett alkotmányozó bizottság munkájában, és már megyei elnök is volt két cikluson keresztül. Huszonöt éve önkormányzati képviselő Csabrendeken, oktatási, sport, kulturális, illetve ügyrendi bizottsági elnöki feladatokat bíztak rá, alpolgármester is volt, illetve 14 évig a megyei közgyűlés képviselője. Közel húsz éven át volt az egyházközösség világi elnöke, zsinati tanácsos.

Fotó: Penk Tímea

- Keresztény neveltetést kaptam. Már az 1970-es években bekapcsolódtam a hiteléleti nevelésbe annak ellenére, hogy ezért támadások értek - mondta Könnyid István, majd elmesélte, hogy abban a házban, amelyben ő felnevelkedett, tartották a szentmiséket, amíg 2014 novemberében felépült a kápolna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!