Hírek

2014.06.17. 19:57

Rendbe tették a vasútállomásokat

Megyei körkép - Idegenforgalmi szempontból frekventált helyszínen vállaltak közösségi munkát a MÁV-csoport munkatársai, valamint a hozzájuk csatlakozott diákok. A kéthetes akció során vasútállomásokat, azok környezetét tették rendbe.

Tremmer Tamás

Közel négyszáz önkéntes vett részt a MÁV-csoport munkavállalói számára immár hagyományosan meghirdetett „Tisztán a vasútért!” takarítási mozgalom tavaszi akciójában. Az akcióhoz tettre kész diákok is csatlakoztak. Kezük nyomán két hét alatt országszerte 71 állomás és megállóhely lett tisztább, a korábbinál szebb, esztétikusabb környezet fogadja az utasokat, tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Jó hangulatban telt a munka Aszófőn (Fotó: MÁV)

A Balaton és a Velencei-tó környéke mellett számos megyeszékhely, kirándulóhely, nagy- és kisváros vasúti központjában ragadtak ecsetet és festéket, kapát és gereblyét, söprűt és lapátot, vagy épp létrát és csavarhúzót a vasutasok. A két hetes akció során lefestettek és helyreállítottak korlátokat és padokat, kigyomlálták a gazt, rendbe tettek több virágágyást és virágládát, összeszedték a szétszórt szemetet, és néhány kisebb karbantartási munkát is elvégeztek. Megyénkben Alsóörs, Aszófő, Badacsonylábdihegy, Badacsonyörs, Badacsonytomaj, Balatonakali-Dörgicse, Balatonakarattya, Balatonaliga, Balatonalmádi, Balatonederics, Balatonfűzfő, Balatonkenese, Balatonkenese-Üdülőtelep, Balatonudvari, Balatonvilágos, Csopak, Fövenyes, Káptalanfüred, Örvényes, Révfülöp, Szepezdfürdő, Tapolca, Zánka-Köveskál állomásokon dolgoztak az önkéntesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!