Hírek

2013.12.01. 13:32

Megnyílt a Hangvilla

A Pannon Várszínház péntek esti telt házas előadásával megnyitott a város új kulturális központja.

Marton Attila

Vándorfi László, a teátrum igazgató-rendezője a Sose halunk meg című előadás előtt úgy fogalmazott, a ház nem jött volna létre, ha Bélafi László nem gondol egy merészet egy évtizeddel ezelőtt, s nem veszi a fejébe, hogy építtet egy hangversenytermet a városban. A fantaszták sajátja az a bátorság, amivel belefogott ebbe, mondta Vándorfi, majd hozzátette, nem csak az épület megálmodója, hanem valamennyi benne dolgozóra igaz ez a jelző, hiszen most mindenki az ismeretlenbe vág bele.

A teátrum vezetője szerint történelmi pillanat a Hangvilla megnyitása, ugyanis ennek az összes veszprémi együtt tud örülni, függetlenül attól, mit gondolnak a világról, vagy milyen ízlésük van. Ha ezt a gondolatiságot át tudnánk vinni az élet más területeire is, Veszprém még virágzóbb lenne, jegyezte meg.

A rendező köszöntötte az épület nézőtéren helyet foglaló tervezőjét, Albóciné Ábrahám Gabriellát, valamint a darab Veszprémbe érkező szerzőit, Dés László zeneszerzőt, Nemes István dalszövegírót és Nógrádi Gábort, a forgatókönyv társszerzőjét is.

Az épület tizenegy hónap alatt készült el, a Pannon Várszínház mellett a Mendelssohn Kamarazenekarnak és Veszprém Város Vegyeskarának is otthont ad. A Hangvilla a hangversenyterem mellett konferenciatermet, kamaratermet, ifjúsági szórakozóhelyet, próbatermeket, 48 férőhelyes parkolót, valamint éttermet és kávézót is magába foglal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!