Hírek

2014.12.17. 15:41

Megmérgezik a kóbor kutyákat Gyulafirátótón?

A kóbor kutyákkal szemben zéró toleranciát hirdettek a településen, amit egyesek sajátságosan értelmeztek.

Heffler Péter

Gyulafirátóton a kóbor kutyák komoly problémákat okoztak az utóbbi időben. Állítólag az ebek falkákba verődve róják a település utcáit, megfélemlítve ezzel a gyerekeket és az időseket.

Czaun János önkormányzati képviselő külön felhívásban fordult a lakossághoz még november közepén, hogy vegyék komolyabban az ebtartással járó kötelezettségeket. Zéró toleranciát hirdetett az elcsatangolt kutyákkal szemben és utasította a gyepmestert is, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizze a gyulafirátóti utcákat.

Voltak azonban, akik a felhívás nyomán önbíráskodásba kezdtek. Egyik, a neve elhallgatását kérő gyulafirátóti olvasónk panaszolta el, hogy a kerítése előtt szétszórt – az ő feltételezése szerint a kóbor állatok megmérgezésére szánt –, patkányméreggel „töltött” kolbászdarabot talált. Olvasónk az eset után a Veszprémi Rendőrkapitányságon azonnal feljelentést tett.

Az, hogy Czaun János képviselő felhívása volt hatékony, vagy valamelyik „állatbarát” próbálkozása járt sikerrel, nem tudni, de az utóbbi időben valóban kevesebb kóbor kutyát látni Gyulafirátótón. A változás a helyieknek is feltűnt.

– A képviselő úr felhívása előtt jó pár kutyával lehetett találkozni az utcákon, bár engem különösebben nem zavartak. Egy jó ideje azonban nem láttam kóbor ebet, pedig a munkám miatt járom a falut egész nap – mondta Máté Lászlóné.

A Veszprémi Rendőrkapitányságon érdeklődésünkre elmondták, állatkínzás bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárás, vegyész szakértő bevonásával, annak érdekében, hogy megállapítsák, valóban mérgező anyag van-e a kolbászban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!