Hírek

2015.04.01. 07:37

Megijedt a rabló és elmenekült

Veszprém - Vádat emelt bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és lopás bűntettének kísérlete miatt a Veszprémi Járási Főügyészség egy 30 éves érdi férfival szemben, míg 24 éves, szintén érdi társának lopás bűntette miatt kell bíróság elé állnia.

A férfiak 2014 szeptemberében házakhoz besurranva próbáltak értékeket eltulajdonítani, egyikük Balatonfűzfőn egy idős sértettet bántalmazott – közölte a megyei főügyészség.

A vádlottak 2014. szeptember 13-án délután személygépkocsival Balatonfűzfőre mentek, és elhatározták, hogy az egyik házhoz besurranva értékeket tulajdonítanak el. A ház nyitott ajtaján az idősebb férfi ment be, miközben társa a gépkocsiban maradt, hogy a helyszínről mielőbb menekülni tudjanak.

A ház lakói otthon voltak, de a kertben dolgoztak, így az elkövető a lakásban – mintegy 58.000 forint értékben – különböző értéktárgyakat szedett össze. Az ingatlanból távozóban azonban megzavarta a 83 éves tulajdonos, aki kérte az értékeit az idegen az idegentől, aki emiatt az idős embert megütötte, majd fellökte. Az elvitt tárgyak közül végül egy kisméretű televízió az eljárás alatt megkerült, így az okozott kár kisebb részben megtérült.

A vádlottak három nappal később már egy pilisvörösvári hétvégi háznál próbálkoztak, ahova a drótkerítést kibontva szintén az idősebb férfi ment be. A tulajdonos házaspár szintén a kertben dolgozott, és a besurranó össze is találkozott egyikükkel, aki rákiabált az idegenre. A vádlott erre a kibontott kerítésen keresztül kiszaladt a telekről, beszállt a rá várakozó gépkocsiba, amellyel társa nagy sebességgel elhajtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!