Hírek

2014.07.07. 15:40

A csajágiak szerint a hatalmas forgalom miatt halt meg a kisfiú

Csajág – Kerékpárjával nekicsapódott egy traktornak vasárnap délután egy hétéves kisfiú. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Kovács Erika

Zokogó faluba érkeztem vasárnap. Az emberek kint álltak az utcán, asszonyok temették zsebkendőbe az arcukat, meglett férfiak küszködtek a könnyeikkel.

– Éppen Küngös felől jöttem, amikor láttam, hogy egy kisgyermek fekszik az úton, föléhajolva az édesanyja, valaki meg mellettük telefonál – tekint maga elé megrendülten Szilágyi Zoltán. – Aztán jöttek a vijjogó-szirénázó mentők, rendőrök, borzalmas volt! – veszi át a szót a mellette álló férfi.

– Csak idő kérdése volt, mikor történik valamilyen tragédia minálunk – jegyzik meg emelt hangon többen is. – Akkora itt a mezőgazdasági gép-, meg a kamionforgalom, hogy az már elviselhetetlen méreteket öltött, különösen itt, a falun áthaladó főúton.

Nagyon nagy a forgalom a Kossuth utcán, amelynek egyik kereszteződésében történt a vasárnapi tragikus bal-eset – szólnak utánam az emberek. Gyorsan megtapasztalom, hogy miről beszélnek a csajágiak, mert pár perc alatt több mezőgazdasági jármű dübörög el mellettünk, éktelen zúgással. Az egyik monstrum az árokpartot súrolja, ahol éppen állok, úgy fél méterre tőlem húz el, hatalmas porfelhőt hagyva maga után.

Csajágon többen azt mondták, hogy a faluban és a település mellett is működik mezőgazdasági telep, tele gépekkel, és az emberek azt is látták, hogy a közeli vegyipari gyárból is a falujukon át szállították a kamionok a terméket.

– Éppen a katasztrofális forgalom miatt aggódom már évek óta – mondja keserűen és felháborodottan Verebélyi Zoltán polgármester, aki annak a családnak a szomszédságában él, amelyikben a tragédia történt vasárnap. – Nézze meg, itt van az iskola is, naponta száznegyven gyerek sétál ki a forgalmas Kossuth utcai járdára, amelynek közelében halad a hatalmas forgalom. Hiába van kint a negyvenes, maximális sebességet jelző tábla, legalább 70–80 kilométeres sebességgel dübörögnek a gépek az úton. Ahol nincs árok a járda és az út között, csak szegély, a távolság mindössze tíz centiméter, valójában az ember ruháját súrolják a monstrumok. Már több villanyoszlopot kivittek menet közben a hatalmas gépek – utal az áldatlan körülményekre a település elöljárója. Hozzáteszi: az itteniek életveszélyben élnek, kerékpárral képtelenség közlekedni a főúton a teherforgalom mellett.

Csajág polgármestere arra kéri a rendőrséget és a közútkezelőt, hogy azonnal telepítsenek traffipaxot. Minden fórumon küzd a biztonságért. – Soha nem feledem el, amit most átéltem, örökkévalóságnak tűnt minden perc, amíg a mentők ideértek a halálos balesetet szenvedett kisfiúhoz – néz a kereszteződés felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!