Hírek

2015.01.28. 12:40

Meghalt a fia és menye, ezért vérbosszút esküdött, mérget és pisztolyt akart szerezni

Emberölés előkészületének bűntettével vádolja az ügyészség H.A.-t. Ügyében az első törvényszéki tárgyaláson tanúkat és szakértőket hallgatott meg Laczkó Henriett tanácsvezető bíró, szerdán.

Kovács Erika

A vádiratból kiderül: a vádlott fiát és menyét holtan találták házukban. A vizsgálat kiderítette, halálukat kábítószer túladagolása okozta, bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A vádlott ennek ellenére úgy vélte, hogy szeretteit anyagi, illetve üzleti okok miatt megölték, állította, hogy fiát meg is fenyegették, ezért bosszút akart állni, oly módon, hogy megöli az általa feltételezett „gyilkosokat”.

Terve végrehajtásáért mérget és hangtompítós pisztolyt akart szerezni. Mindezt a nyomozóhatóság megtudta, és ettől kezdve fedőnévvel nyomozók tárgyaltak a vádlottal, aki elmondta nekik, hogy mit tervez. Az egyik nyomozót bérgyilkosnak vélte a vádlott, aki beszélt a nyomozóknak arról is, hogy az általa megjelölt személyek megöléséhez nincs pénze, amit színesfém - kereskedőktől akart rablással megszerezni, amiből a „bérgyilkosnak” is ad majd. Az eddigi eljáráson kiderült: a vádlott nem kóros elmeállapotú, de mentális leépülés jellemző rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!