Hírek

2014.09.30. 17:15

Meggyorsítják a vizsgálatokat az új eszközök Farkasgyepűn

Megkönnyítik a betegellátást az új épületszárnyban elhelyezett korszerű berendezések, mondta Medgyasszay Balázs, a tüdőgyógyintézet vezetője.

Marton Attila

Megérkeztek az első berendezések a tavasszal átadott diagnosztikai szárnyba, amely befogadja az intézmény területén szétszórva működő vizsgálókat. A mintegy számillió forintos beszerzés révén új képerősítő berendezés és kiegészítői, mellkas-felvételező berendezés, pulmonológiai műszerek és informatikai eszközök, valamint az orvosi műszerekhez tartozó mobíliákat helyeztek el.

Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte, a 21. századnak megfelelő, korszerű eszközökkel felszerelt vizsgálókban kezelik majd a betegeket. Hozzátette, a farkasgyepűi beruházás a térség foglalkoztatásában is kiemelkedő.

Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár hangsúlyozta, a kormány céljai között szerepel az egészségipar fejlesztése az új európai uniós ciklusban is. A veszprémi Csolnoky kórházban 11 milliárd forintos, a pápaiban csaknem kétmilliárd forintos fejlesztés folyik, míg Ajkán, Tapolcán és Zircen már jelentős beruházások fejeződtek be a közelmúltban, sorolta a fejlesztéseket az államtitkár.

Medgyasszay Balázs, a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet főigazgatója elmondta, a tüdőrák a második leggyakoribb daganatos elváltozás, amelyet a megyében évente 250-300 embernél diagnosztizálnak. Az eszközökről elmondta, a vizsgálatok gyorsaságát, hatékonyságát, illetve a rehabilitációs munkát segítő berendezést is beszereztek.

A farkasgyepűi fejlesztés összköltsége mintegy 332 millió forint, amelyből a diagnosztikai szárny építésére közel kétszázmillió forintot fordítottak. A beruházás csaknem kétharmad részét európai uniós forrásból finanszírozták. A Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum másik helyszíne a Csolnoky Ferenc Kórház, ahol négyezer négyzetmétert meghaladó alapterületű, komplex onkológiai ellátást biztosító központ épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!