Hírek

2014.05.23. 07:58

Megerősítik a MAL Zrt. vörösiszap tározóit

A Veszprémi Bányakapitányság határozata alapján megerősítik a VIII-as, illetve a IX-es vörösiszap kazetták oldalait. Az előbbinél már végeztek is a munkálatokkal.

Tremmer Tamás

Az Ajka és Kolontár határában fekvő VIII-as illetve IX-es vörösiszap tározók biztonsági megerősítését az ipari katasztrófát követen a Veszprémi Bányakapitányság határozatban írta elő a Magyar Alumínium Zrt. számára, de az időközben felszámolási eljárás alá került vállalat ezt a kötelezettségét nem tudta teljesíteni, tájékoztatta a Naplót dr. Káldi Zoltán bányakapitány.

A biztonsági állapot megteremtése érdekében az állam közbelépett, a munka elvégzésére kormányhatározattal biztosították a szükséges összeget. A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a kivitelezőt.

Dr. Káldi Zoltán elmondta, a VIII-as kazettánál már befejeződött a munka. Jelenleg a IX-es kazetta megerősítése folyik, amire az északi oldalon 120-, a déli oldalon pedig 180 kivitelezésre alkalmas nap áll a közbeszerzés nyertesének rendelkezésére.

Az elvégzett munkát az állam kifizeti a vállalkozónak, de a teljes költséget értelemszerűen továbbszámlázzák a felszámolási eljárás alatt álló MAL Zrt. felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!