Hírek

2014.09.18. 10:40

Árvízi készültség Veszprém megyében - Másodfokon a Rába

Kemenesszentpéter – Csütörtökön este II. fokúra mérsékelték a készültséget, 19 órakor 339 centi volt a vízszint.

Tremmer Tamás

Csütörtök este: Másodfokon a Rába

A Rába árhulláma két nap alatt vonult át a megyénken. A folyó Kemenesszentpéternél kedden délután lépte át az I. fokú árvízvédelmi készültség szintjét, a 250 centimétert. 23 óra után már a 300 centiméteres magasságot is meghaladta a vízszint, ami már II fokú készültséget jelent.

Szerda délelőtt már a III. fokú árvízvédelmi készültség is érvénybe lépett, aminek a határa 350 centi. A folyón szerda 18 órakor 382 centin tetőzött, utána lassú apadásnak indult. Csütörtökön este már II. fokúra mérsékelték a készültséget, 19 órakor 339 centi volt a vízszint.

Korábban: Árvíz miatt harmadfokú, belvíz miatt másodfokú a készültség Veszprém megyében

Miközben megyénk kisebb vízfolyásain már nyugalom van, a Rába árhulláma most vonul át Veszprém megyén.

A folyó Kemenesszentpéternél kedden délután lépte át az I. fokú árvízvédelmi készültség szintjét, a 250 centimétert. 23 óra után már a 300 centiméteres magasságot is meghaladta a vízszint, ami már II fokú készültséget jelent.  Szerdán tovább emelkedett, ezért délelőtt már a III. fokú árvízvédelmi készültség is érvénybe lépett, aminek a határa 350 centi. A folyón szerda 18 órakor 382 centin tetőzött, utána lassú apadásnak indult, csütörtökön délben még mindig 362 centin állt.

Csökkenő belvíz

Ősi – Elsősorban a Nádor-csatorna áradása miatt súlyos helyzet alakult ki Ősi-Sárszentmihály-Cece térségében. A szeptember 12-én reggel kiadott I. fokú belvízvédelmi készültséget két nap alatt a legmagasabb készültségre, III. fokúra módosították az Ősitől egészen Cecéig terjedő mintegy 155 négyzetkilométeres sávon. A helyzet kezd normalizálódni, a készültségi fokot csütörtökön reggel hat órakor ugyanis II. fokúra mérsékelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!