Hírek

2014.09.20. 06:46

Másfél millió forintot csaltak ki az álrendőrök

Lezárult a nyomozás annak a három férfinak és egy nőnek az ügyében, akik a megalapozott gyanú szerint magukat rendőrnek kiadva vittek el egy veszprémi sértettől több mint másfél millió forintot áprilisban.

A nyomozás során megállapított adatok szerint április 23-án 22 óra körüli időben egy veszprémi lakótelepi lakásba két férfi csöngetett be. Az ajtót nyitó házigazdának rendőrként mutatkoztak be, erre utalt ruházatuk, valamint a nyakukba akasztott igazolvány is. A két férfi házkutatásra hivatkozva elrejtett pénzt keresett a lakásban. Az „álrendőrök” több mint másfél millió forinttal távoztak.

A beszerzett bizonyítékok szerint a bűncselekmény elkövetésében a két „álrendőrön” kívül egy bűnsegéd és egy felbujtó is közreműködött, akiket május 26-án hallgattak ki a veszprémi nyomozók.

A rendőrök a házkutatások során lefoglalták az elkövetésnél használt airsoft pisztolyt, és előkerültek a megtévesztéshez használt ruhadarabok is.

A 23 éves K. Gábor és a 21 éves Sz. Ádám balatonfűzfői, a 27 éves T. Balázs veszprémi és a 22 éves M. Franciska balatonfüredi lakosok ellen zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!