Hírek

2017.08.17. 19:15

Két talált bankkártyával vásárolgatott Pápán

PÁPA Egy órán belül elfogták a rendőrök a férfit, aki két talált bankkártyával vásárolt több pápai üzletben és benzinkúton.

Polgár Tibor

Az eljárás adatai szerint egy 43 éves férfi augusztus 12-én talált egy pénztárcát Pápán, és a benne lévő, más nevére szóló bankkártyákkal többször vásárolt a helyi üzletekben. Ezek során figyelt arra, hogy a végösszeg mindig 5 ezer forint alatt maradjon, mert így PIN kód ismerete nélkül is tudott fizetni a talált bankkártyákkal. A rendőrök a bejelentést követő egy órán belül az egyik helyi áruház parkolójában tetten érték a bankkártyákat jogosulatlanul használó pápai lakost. A férfi ruházatának átvizsgálása során előkerült a bejelentő eltűnt pénztárcája, készpénze és a két bankkártya is, melyek még aznap visszakerültek a jogos tulajdonoshoz. A férfit a rendőrök előállították a pápai kapitányságra, ahol beismerő vallomást tett. Ellene a bankkártyák jogtalan használata folytán információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!