Hírek

2017.02.12. 15:30

Maradandó élmény volt a két fiatal menyegzője

Ajka - Sok meglepetést okoztak a balatonfüredi és a szegedi család eltérő esküvői szokásai, de a nagy napon mindenki együtt mulatott velük, mesélték a házasságot kötött fiatalok.

Penk Tímea

Ha egy balatonfüredi és egy szegedi család gyermeke összeházasodik, az sok meglepetéssel jár és alkalmazkodást igényel, hiszen mindkét fél hozza a saját szokásait.

A megyénkbeli Vincze Veronika a Lovassy László Gimnázium elvégzése után a Szegedi Tudományegyetemen tanult tovább. Ott is maradt, a felsőoktatási intézményben folytatta a munkát, közben két tudományágból szerzett doktori fokozatot. Párja, Bobály Gábor logisztikát és nyelveket tanult, és egy kecskeméti cégnél helyezkedett el. Mindketten csendes, szerény, őszinte és segítőkész emberek - rájuk valóban azt lehet mondani, hogy az Isten is egymásnak teremtette őket. A pár esküvőjén a menyasszony édesanyja azt mondta, soha nem gondolta volna, hogy Veronikának ilyen nagy esküvője lesz. Száznegyven tagú násznép jött össze.

Vincze Veronika és Bobály Gábor esküvőjén az egyházi szertartás különleges elemeként a nászáldás is megelevenedett, mely során az ifjú pár házassága ünnepélyes áldásban részesült Fotó: a család

- Több hónapos előkészületet igényelt a házasságkötésünk. Az egyházi felkészítés mellett táncórákra jártunk, számos szertartást megismertünk, vőfélyt, helyszínt kerestünk, döntöttünk a dekorációról, a menüről, és persze a ruhapróbák sem maradtak el - számolt be Veronika. A lakodalmi zene okozott némi konfliktust, mert a fiatalok ragaszkodtak a DJ-hez, míg a szülők zenekart szerettek volna.
- Modern esküvőnk volt olyan szempontból is, hogy a menü főfogásait svédasztalról kínáltuk, így mindenki kedve és ízlése szerint válogathatott a finomságokból - ismertette Gábor.

A tánctanár egy keringőt tanított be az ifjú párnak, a vőfély pedig vidám játékokra invitálta a vendégeket.

A lakodalomban a szegedi és a balatonfüredi család is jól érezte magát, hajnalig mulatott Fotó: a család

Sok meglepetést okoztak a balatonfüredi és a szegedi család eltérő esküvői szokásai, amelyek több eseményben is megnyilvánultak. Az egyházi szertartás különleges elemeként egy régi szép szokás, a nászáldás is megelevenedett, mely során az ifjú pár most megkötött házassága ünnepélyes áldásban részesült. A szegediek apró ajándékkal szoktak kedveskedni a vendégeknek, ezért a füredi öröm-anya saját kezűleg készített meglepetéseket.

Az Alföldön hagyományos lakodalmi étel a pörkölt, ami első hallásra kissé szokatlan volt Veronikáéknak, de a gazdag menüsorba belefért ez is. Emellett a vendégek jó hangulatát különleges szolgáltatásként a lakodalomban felszolgált koktélok is elősegítették.

Az emlékezetes nap végén a vendégsereg megtáncoltatta az ifjú párt, a menyasszonytánc mellett vőlegénytánc is színesítette az eseményt. A hajnalig tartó mulatság mind a szegedi, mind a balatoni rokonság számára maradandó élményt jelentett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!