Hírek

2014.07.09. 19:10

Marabu az új lakó a Veszprémi Állatkertben

Veszprém - Különleges madárfaj egy példányával, egy marabuval gazdagodott az állatkert állománya.

Marton Attila

A madár Afrika jellegzetes állata, Veszprémbe a németországi Cottbus állatkertjéből érkezett, közölte Török László, az intézmény igazgatója a marabu bemutatásán szerdán. Hozzátette, reményeik szerint a tojó mellé még idén érkezhet egy hím is. A szakemberek már keresik a tojónak a megfelelő párt, így a későbbiekben akár egy külön kifutót is kaphat a faj.

Csufi, a marabu rendkívül barátságos madár, gondozója, Kovács Ramóna kézből is etetheti. Fotó: Penovác Károly

A marabut halakkal, naposcsibékkel és gyászbogárlárvákkal etetik naponta egyszer a veszprémi állatkertben. Természetes élőhelyén rágcsálókkal, kisebb madarakkal és dögökkel táplálkozik. A madarat egyedi kinézete miatt Csufinak becézik a veszprémi állatkertészek.

A másfél éves marabu tojó a Fejes-völgyben található nagy röpdében látható más madárfajok társaságában, mondta Török László. Az állatot emberek nevelték fel, ez megkönnyítette a beszoktatását. A rendkívül barátságos marabut gondozói kézből is tudják etetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!