Hírek

2010.03.27. 11:24

Ma este "áramszünet" - Föld Órája

Szombat este világszerte hatvan percre elsötétülnek a városok, hiszen közel egymilliárd ember csatlakozott a Föld Órája elnevezésű akcióhoz, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire, ráadásul az egyetlen fénymentes óra nagy energiamegtakarítást is jelent.

Kiss Nikolett

A kezdeményezés 2007-ben indult Sydney-ből, a következő évre pedig nemzetközivé vált, és azóta is egyre többen kapcsolódnak a klímavédelmi eseményhez. Tavaly már 88 ország 4000 települése, és több százmillió ember kapcsolta le együtt a fényeket.

A rendezvényt még Darth Vader is támogatja, mondván, most az egyszer a "Sötét Oldal" menti meg a bolygót:

Hazánkban idén száznál is több település vállalta, hogy este 20.30-kor egy órára lekapcsolják a díszkivilágítást, kifejezve elkötelezettségüket a klímavédelem és a környezettudatosság mellett. Több falu, város - egyebek között Szeged, Makó, Székesfehérvár, Mezőcsát, Pápa, Újkígyós - külön klímavédelmi rendezvényeket is tart az akció ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!