Hírek

2017.02.15. 21:15

Lurkók jégdíszei - Rendhagyó óvodai akció a szülők bevonásával

Várpalota - Idén is nagy sikerrel rendezte meg megyei szinten is egyedülállónak számító jégfesztiválját a Lurkó Kuckó Központi Óvoda.

Szabó Péter Dániel

Immár többéves hagyomány az intézményben, hogy február első felében kedves játékra invitálják az óvónők az apróságokat és szüleiket. Piros szívek, jégbe fagyott virágok, magok és jégkosárkák lógtak a városközpontban található intézmény udvarán található bokrokon. A különböző formájú jégdíszeket szülői segítséggel az óvodás kisgyermekek alkották s akasztották fel az ágakra.

- Az óvodai képzésben ebben az időszakban foglalkozunk a vízzel, innen jött az ötlet, hogy szervezzünk jégfesztivált. A kezdeményezést Ausztriában láttuk, ám mi annyiban továbbgondoltunk, hogy családi programként hirdetjük meg minden ében.

Az otthon elkészített különleges jégdíszeket akasztották fel a bokrokra a várpalotai óvodások
Fotó: Szabó Péter Dániel

A rendezvény alapvető célkitűzése ugyanis az, hogy a szülőket vonjuk be jobban az óvodai életbe, s a közös időtöltés lehetőségét teremtsük meg az intézményben - tudtuk meg Kunné Fazekas Zsuzsanna tagóvoda-vezetőtől.

- Nagyon kreatívak a családok, évről évre a legelképesztőbb ötletekkel, egyedi alkotásokkal találkozunk. Volt példa arra is, hogy egy virágcsokor volt befagyasztva egy jégtömbbe - tette hozzá a tagóvoda-vezető.

A jégdíszek kihelyezése mellett szintén hagyomány, hogy ilyenkor - természetesen szülői segítséggel - a fákon elhelyezett madáretetőket is megtöltik eleséggel a csöppségek. Így is próbálják közelebb hozni a lurkókat a természethez, hogy óvják környezetüket s gondoskodjanak az állatokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!