Hírek

2015.02.24. 11:07

Leomlott a támfal a 8-as úton

Öskü - Megcsúszott a támfal a 8-as főútvonalon, a Hajmáskér – Öskü közötti szakaszon zajló szélesítési munkák során, a leomlás okát vizsgálják.

Tremmer Tamás

Jó ütemben zajlik a felújítás a 8-as főútvonalon a Hajmáskér–Öskü közötti szakaszon, ahol új csomópontot alakítanak ki, valamint kiszélesítik az utat. Olvasóink jelezték, hogy a munka során új támfalat is építenek, amely egy szakaszon leomlott.

Fotó: Szabó Péter Dániel

Megkeresésünkre Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, mintegy 35 méter hosszon szakadt le a föld. A  leomlás pontos okát külső szakértő vizsgálja, a vizsgálatok folyamatban vannak.  A helyreállítás csak a szakértői vizsgálatok és a bontási munkák után kezdődik meg, reményeik szerint még március folyamán. A 35 méteres szakaszt teljesen újra kell építeni. A partfal omlása nem módosíthatja az útszakasz átadási határidejét.

Fotó: Szabó Péter Dániel

Loppert Dániel arról is tájékoztatott, hogy a területen jelenleg a főpálya bevágási és töltésépítési munkái zajlanak, többek között csatornaépítési, műtárgyépítési, burkolatbontási munkák.

Olvasói fotó: wajk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!