Hírek

2014.10.21. 16:06

Lélekemelő feladat közösségért dolgozni

Balatonakarattya - Lélekemelőnek nevezte feladatát Matolcsy Gyöngyi polgármester a Naplónak adott első villáminterjúban, miután letette esküjét és megalakult a balatonakarattyai testület a Közösségi Ház és Könyvtár zsúfolásig megtelt udvarán, kedden. A település október 12-én, a választáskor vált külön Balatonkenesétől.

Kovács Erika

Elmondta továbbá: munkával teltek napjai a választás óta, felvették a kapcsolatot mások mellett a kormányhivatallal, a falugondnoksággal. Az önkormányzati hivatal ideiglenesen a közösségi házban működik, fontos feladatnak tekinti a télre való felkészülést. Felülvizsgálják a szerződéseket, amik érintik a települést, módosítják a hátrányosat, átadás-átvétel lesz a következő lépés.

Letette esküjét a polgármester, valamint a képviselők: Détár Bianka Magdolna, Imrédy Szabolcs, Rozs Péter és Ránky Péter. Cornides Tamás, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 12-i választás eredményét.

Matolcsy Gyöngyi polgármester gratulál Rozs Péter alpolgármesternek

Az első ülésen a tervezett napirendek között titkos szavazással Rozs Pétert alpolgármesterré választották, aki esküt tett, elfogadták a Szervezeti és Működési Szabályzatot, tárgyaltak rendkívüli önkormányzati támogatás igényléséről, hogy el tudják kezdeni az önálló működést.


Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az elsők között gratulált feleségének az eskütétel után (Fotó: Stiger Ádám)

- Nagyon jó csapata van a polgármester asszonynak, kiváló az akarattyai közösség, az emberek jelezték a választáson, megújulás kell. Sok tenni akaró embert van itt, azt gondolom, nagyon szép lesz a következő öt év. Nagyon fontos, hogy közösség legyen Akarattya! - hangsúlyozta a Napló érdeklődésére Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki az elsők között gratulált feleségének az eskütétel után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!