Hírek

2015.03.23. 07:50

Lefejezett kecske és állati maradványok a tési erdő szélén

Egy lefejezett kecskét és egy tucatnyi levágott disznó maradványait találta meg a Várpalota és Tés közötti műút mellett Lippert Ferenc tési önkormányzati képviselő.

Szabó Péter Dániel

– A napokban hulladékgyűjtést rendeztünk a faluban, s amikor Várpalotára hoztuk az összegyűjtött műanyagot, akkor vettük észre az út melletti fűben a levágott disznólábakat. Megálltunk, körülnéztünk, s elborzadtunk a látványtól.  Néhány méterrel beljebb egy lefejezett kecske, s tucatnyi disznó maradványai voltak a bokrok alatt. Elszomorító, hogy valaki ily módon szabadul meg az állati maradványoktól, amelyek ráadásul veszélyes hulladéknak is minősülnek – mondta el lapunknak a helyszínen Lippert Ferenc.

Lippert Ferenc egy lefejezett kecske mellett a Tési út mellett  (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Mivel a Tés és Várpalota közötti műút környéke honvédségi terület, ezért az ügyben megkerestük Vokla János alezredest, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnokát. Kérdésünkre elmondta, megdöbbent a történteken.

– Összesen 45,7 kilométer hosszú, s 251 négyzetkilométernyi területű az általunk kezelt lő- és gyakorlótér, amelyet épp a mérete miatt nem tudunk 24 órás felügyelet alatt tartani. A vagyontárgyakat és az ingatlanokat folyamatosan őrizzük, de a lövészetek szempontjából frekventált helyeken is rendszeresen járőröznek a katonák. Sajnos a területen egyre több az illegálisan elhelyezett hulladék, több ízben találtunk már kidobott elektronikai és háztartási eszközöket, valamint építési hulladékot. Állati maradványokkal azonban eddig még nem találkoztunk – mondta el a parancsnok, majd hozzátette, az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen, illetve jelezték a történteket a Honvédelmi Minisztériumnak is, akik intézkednek az állati tetemek elszállításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!