2014.09.20. 20:33
Lecsó ananásszal
Nemesvámos – Kolbászos, tojásos, gombás, tarhonyás, füstöltcsülkös – ezekben a változatokban készült lecsó az első nemesvámosi lecsófesztiválon. A legkülönlegesebb talán az ananászos verzió volt.
A szombati a ragyogó napsütés kedvezett a szabadtéri főzésnek. Sövényházi Balázs polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, örömmel fogadta Domján Gábor kezdeményezését a nemesvámosi lecsófesztivál létrehozására.
A polgármester úgy vélte, nagyon jó kezdeményezés, közösségformáló erő az ilyen rendezvény. Sövényházi Balázs bízik benne, hogy a lecsófesztivál hagyománnyá fogja kinőni magát ugyanúgy, mint a hurka- lencse fesztivál. A fesztiválra 10 csapat nevezett be: jöttek Zalából, Győrből, Várpalotáról és több helyi csapat. Lecsó készült kolbászos, tojásos- gombás, tarhonyás, füstöltcsülkös, változatokkal, a legérdekesebb verzió talán az ananászos volt. A versenyen az első helyezést a Hí- meg- há elnevezésű csapat szerezte meg füstölt –csülkös lecsójával, második a Szolid Iparosok nevű csapat lett tojásos, gombás, tejfölös lecsójával, harmadik pedig a különleges íz világgal készült ananászos lecsó.