Hírek

2014.09.28. 13:15

Lángok csaptak fel a kastélyudvaron

Tábortűz, fáklyák, tűzzsonglőrök világították be a pápai Esterházy kastély udvarát szombaton este, ahol Szent Mihály napjához kapcsolódóan látványos tűztivornyát tartottak a népi hagyományok megelevenítésével karöltve.

Polgár Tibor

A szombati nap folyamán egymást érték a változatos programok a városban, hiszen még javában zajlott a pápai nagy sportág- és hangszerválasztó.

A Fő téren közös reggeli zenés tornával kezdődött a nap, a vidám alkalomra számos sportegyesület, tánccsoport és iskolai sportkör kilátogatott a város szívébe.

Délután nagy sikert aratott az idén 15. születésnapját ünneplő Városi Sportcsarnokban helyet kapó I. Pápai nagy hangszerválasztó is, mely a Bartók Béla Zeneiskola és Pápa Város Fúvószenekara közreműködésével valósult meg. A látogatók számos hangszert kipróbálhattak, miközben profi zenészek muzsikáját is meghallgathatták.



Az egésznapos programsorozat megkoronázása az esti, Tűztivornya elnevezésű, a Szent Mihály-napi hagyományokhoz szervesen kapcsolódó mulatság volt az Esterházy-kastély udvarán. A hangulatot a Teleszterion Színházi Műhely Szélkötő Kalamona című tűzszínházi előadása alapozta meg. A rendkívül látványos és elképesztő vitalitással teli előadás tüzes eszközök segítségével, a magyar mondavilág elemeinek felhasználásával varázsolta el a nézőket.

Ezt követően a Cosmos trió, valamint a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület tagjai zenés hagyományőrző, éjszakába nyúló műsort prezentáltak a kastélyudvaron, ahol a tábortűz, valamint a tűzzsonglőrök bemutatója tovább fokozta a nem mindennapi hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!