Hírek

2014.09.20. 18:16

Kutyaparádé, családi buli és ByeAlex

Várpalota – Magyar kutyafajták bemutatójával egybekötött családbarát és ifjúsági napra várták az érdeklődőket szombaton a Thury-vár mögötti területen.

Szabó Péter Dániel

Már reggel nagy volt a sürgés-forgás a Thuri téren, sorra érkeztek a kutyások négylábú kedvenceikkel. Magyar vizslát, kuvaszt, komondort, pulit, pumit, erdélyi kopót és magyar agarakat is láthatott élőben a közönség, a barátságos kutyák legtöbbjét gazdáik felügyelete mellett bátran megsimogathatták a gyermekek. A városközpontba szép számban kilátogató családokat egyébként nemcsak a magyar kutyafajták bemutatója, hanem kézműves játszóház, trambulin és ugrálóvár is várta. Amíg a kisebbek szórakoztak, addig a nagyobbak és a szülők a kitelepülő állatvédőkkel beszélgethettek vagy épp az uniós önkéntességi és munkavállalási lehetőségekről tájékozódhattak a sátraknál. A várat egész nap ingyenesen látogathatták a családok, sokan be is járták a várfokot és a különböző termeket. Közben a Thuri téren újabb bemutatók következtek, a várpalotai kutyaiskola és a Doktor Mancsok Alapítvány terápiás kutyái végeztek látványos gyakorlatokat, majd a Mézengúzok együttes gyermekeknek szóló dalaira táncolhatott a nagyérdemű. A programot kora este ByeAlex és zenekara koncertje zárta. A nagy sláger, a Kedvesem dallamai után azonban ráadásként mindenkit a Thury-várba invitáltak a szervezők, hiszen bemutatták a Happy című videoklip Várpalotáról készült változatát, amelyet a várpalotai Czauner Gábor vezetésével a napokban rögzítettek a városban helyi fiatalok bevonásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!