Hírek

2014.07.09. 17:39

Kutatóközpont szeptembertől

Veszprém, Nagykanizsa – A zalai város önkormányzata húszmillió forinttal támogatja a Veszprémi Pannon Egyetemmel, illetve a Hidrofilt Kft.-vel közös kutatóközpont kialakítását.

Munkatársunktól

A víztisztításra és vízkezelésre fokuszáló új kutatóközpont idén szeptemberben elkezdhetné működését, helyét a Pannon Egyetem kanizsai kampuszának A épületében alakítanák ki. Mint az a minapi közgyűlésen elhangzott: első lépésként a Hidrofilt Kft. és a Pannon Egyetem mérnöki kara megalapította a víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakmérnök szakot, mely országosan egyedülálló tudást biztosítana a fiataloknak.

A magyar nyelvű szak elindítása után tervezik a partnerek, hogy angol nyelven is meghirdetik a speciális képzést. A közgyűlésen a testület arról döntött, hogy a kutatóközpont létrehozásához, illetve a működés megkezdéséhez biztosít-e 20 millió forintot. Az egyetem és a kanizsai cég hasonló összeget fektet a projektbe, így néhány főállású kutatóval és fejlesztővel elindulhat a munka. A tervek szerint később pályázati forrásokból, valamint piaci megbízásokból és a kifejlesztett berendezések, eljárások hasznosításából tartaná fenn magát a kutatóközpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!