Hírek

2017.08.06. 06:11

Külsővaton leégett egy családi ház, Papkeszin gázpalackot mentettek a tűzoltók

Leégett egy családi ház és egy garázs Külsővaton, a Kossuth utcában vasárnap hajnalban.

Kovács Erika

A tűzhöz a pápai és a sárvári hivatásos, valamint a celldömölki önkormányzati tűzoltókat riasztották. A rajok megvédték a szomszédos házakat a lángoktól, és elfojtották a tüzet.

Kigyulladt egy családi ház Papkeszin, a Fő utcán is. A mintegy ötven négyzetméteres épület szobáiban keletkezett a tűz, amelyhez a veszprémi, a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A rajok az oltáshoz megbontották a tetőszerkezetet, belülről is átvizsgálták az égő házat, és kihoztak belőle egy gázpalackot, majd elfojtották a lángokat.

Teljesen kiégett egy ház Külsővaton
Fotó: Kovács Erika

A külsővati tűzeset kapcsán Aczél Péter polgármester munkatársunknak elmondta, a házban nagyszülők tartózkodtak két unokájukkal, és szerencsére valamennyien ki tudtak menekülni a lángok elől, nem sérültek meg. A polgármester azt is közölte, már vasárnap gyorssegélyt vitt nekik, és a továbbiakban is segítenek, amiben tudnak. Tudomása szerint a házaspár egy ismerős családhoz megy lakni, akiknek néhány éve szintén leégett a háza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!