Hírek

2014.07.27. 17:40

A tóparti város számos programot nyújtott az Anna-bál éjszakáján

Balatonfüred - Az Anna-bál kísérőrendezvényei is sok vendéget vonzottak. Egyik ilyen volt a prímásverseny, amit a dunaújvárosi Dezsőházi Tamás nyert meg.

Kovács Erika

A művész nyereményeként zenekarával együtt a jövő évi Anna-bálon léphet fel. Sokan érdeklődtek a nyáresti múzeumtúra iránt, ami éjfélig várta a közönséget három helyszínen: a Vaszary Galériában Pintér Péter Aukciósháza azokat a műveket mutatta be, amelyeket augusztus 16-án a Vitorlás étteremben 18 órakor elárvereznek. A galériában Topor Tünde és Winkler Nóra tartott tárlatvezetést Keserü Ilona festőművész kiállításán.

A Jókai Mór Emlékmúzeumban, valamint a Városi Múzeumban mások mellett Praznovszky Mihály irodalomtörténész a bálozó Jókai Mórról, illetve a régi, szép estélyekről tartott érdekes, személyes és anekdotikus tárlatvezetést. A Kisfaludy Színpadon a bál napján reformkori hagyományőrzők tartottak bemutatót és a Balatonfüred Néptáncegyüttes, a Valcer Tánc-stúdió szórakoztatta a közönséget. A Vitorlás téren késő estétől hajnalig utcabált rendeztek.

A báli programok rangját emelte az Operafüred című program Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója vezetésével, itt operakórusok, énekkar lépett fel. A program csúcspontját az operagála, illetve Erkel: Hunyadi László című operájának filmváltozata jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!