Hírek

2014.09.27. 17:54

Közlekedésbiztonsági kóBORló - Könyvvel a Balaton biztonságáért

Ötvös Csöpi és Kardos Doktor '87-es évjáratú Ladájukkal keltették életre Orsós Károly: „Közlekedésbiztonsági kóBORló rianástól szezonzárásig” című kötetének hangulatát, amit szombaton, a Vitorlás étteremben, a Szüreti Fesztivál alkalmával mutattak be, amikor elhangzott: Balatonfüred Magyarország legnépszerűbb üdülővárosa.

Kovács Erika

- A könyv célja, a balesetek megelőzése földön, vízen levegőben, valamint Veszprém megyei borvidékeinek néhány jellegzetes italának bemutatás – írja előszavában Orsós Károly, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, aki humoros, régi történetek, anekdoták révén utal a közlekedésbiztonságra. Így bizonyára elolvassák majd – érvelt a rendhagyó megoldás mellett a szerző, aki korábban „Bűnmegelőzési recepTúra Bakony-Balaton 2013” címmel már jelentetett meg hasonló kiadványt.

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő azt mondta, hogy a rend a legfontosabb közösségi érték, ami feltétele a napi boldogulásnak. Mint mondta, nagyon fontos a közlekedés biztonsága. Rámutatott továbbá: elkötelezett a kormány a közbiztonságért, cél, hogy a Balaton-régió legyen Európa legbiztonságosabb idegenforgalmi régiója 2020-ra, amellyel az egész balatoni térség vonzereje nő. Utalt arra, hogy Balatonfüred Magyarország legnépszerűbb üdülővárosa ahogy az elhangzott a Szüreti Fesztivál megnyitóján. Üdvözölte, hogy ilyen szokatlan kiadvánnyal is népszerűsíti a közbiztonságot a rendőrség.

Fotó: Kovács Erika

Töreki Sándor megyei rendőr-főkapitány rámutatott: a szerző „Bűnmegelőzési recepTúra Bakony-Balaton 2013” címmel már jelentettek meg könyvet, amelyhez illeszkedik a mostani kötet.

- Büszke vagyok arra, hogy ilyen kollégáim vannak: a most megjelent kötetben benne van a rendőri szakma, a közlekedés, a civil szféra, a megye, a Balaton-part szeretete – fogalmazott, hozzátette: Veszprém megyében óriási erő, lendület van. Ez a kiadvány is a Balaton biztonságát szolgálja. A kötet 750 példányban jelent meg nagy összefogással.

- A szakmai tartalom a lényeg a kötetben – hangoztatta Óberling József ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője. Szerinte a könyv olyan metszetet ad a Balatonról, amit bárki elolvashat, és mindenkinek ad információt.

- A rendőrség célja, a közúti balesetek számának csökkentése, amit ez a könyv is szolgál. Bóka István polgármester örült annak, hogy ezt a kötetet Balatonfüreden adhatjuk át a közönségnek. -Büszkék vagyunk rendőreinkre, a város számára a biztonság nagyon fontos, aminek gazdasági ereje van. A Balaton északi partján a közbiztonság kiváló – hangoztatta.

A könyvből Kéri Kitti színművész olvasott fel részleteket.

A bemutató érdekességét adta, hogy a kötet történeteit keltette életre Dombóvári Tamás és Fábián Tamás, azaz Ötvös Csöpi és Kardos doktor, akik a nyolcvanas évek balatoni nyomozásait idézték fel '87-es évjáratú rendőrségi Ladájukkal. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőröket sokan fotózták a színészlegenda, Bujtor István, avagy Ötvös Csöpi szobránál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!