Hírek

2014.11.21. 11:00

Közeleg a tél, csatarendben a gépek

Ugyan a puding próbája az evés, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. nem bíz semmit a véletlenre, a cég november 15-ével felkészült a tél megpróbáltatásaira.

Balassa Gergő

Toló lappal és szóró adapterrel ellátott tehergépjárművek és járdatakarító gépek állnak készen a bevetésre a „VKSZ” Zrt.-nél, hogy a tél beálltával elvégezzék a hóeltakarítási és síkosságmentesítési feladatokat. A városi önkormányzattal kötött szerződés értelmében a cég tevékenységi körébe a körgyűrűn belüli városrész, Gyulafirátót, Kádárta, Jutas– és Szabadságpuszta, Csererdő városrész, valamint a Csatár-hegy burkolt útvonalai tartoznak.

A „VKSZ” Zrt. Veszprém csak közigazgatási területén és csak a belterületi utak síkosságmentesítését végzi, kiemelt feladatuk a fő– és tömegközlekedési útvonalak, valamint a mentőszolgálat, a kórház, a rendőrség és a tűzoltóság működésének biztosítása. Ez a körülbelül 50 kilométer hosszúságú útvonal elsőbbséget élvez a munkálatokban, az egyéb szakaszokon só-zúzalék szórással nem, csak hótolással fogják segíteni a közlekedőket.

A cég tevékenységi körébe tartozik a közjárdák takarítása is, mely több mint 100 000 négyzetméter nagyságú felületet jelent, de itt a só szórását kormányrendelet tiltja, így csak hótolást, illetve tiszta zúzalék szórást végezhetnek a szakemberek.

– Olyan műszaki tartalmat dolgoztunk ki, mely technológiaváltást tesz lehetővé a jövő évtől – emelte ki a „VKSZ” Zrt. vezérigazgatója a cég szerdai sajtótájékoztatóján. Temesvári Balázs elmondta, az utakat olyan oldott sós technológiával fogják majd tisztítani, melynek köszönhetően jelentősen csökkenhet a közúthálózatokon hátramaradó bazaltzúzalék mennyisége.

A téli munkák zökkenőmentes összehangolása és ellátása érdekében a cég 24 órás hóügyeleti szolgálatot indított november 15-étől, melyet a +36-20/984-8988-as számon lehet elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!