Hírek

2014.09.30. 20:13

Kövér László: Pápán az elmúlt négy év önmagáért beszél

A kormány és a helyi önkormányzatok közötti együttműködés jelenti a siker egyik zálogát – fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden este Pápán, a Fidesz helyi szervezetének programismertető választási nagygyűlésén.

Polgár Tibor

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében lezajlott rendezvény előtti sajtótájékoztatón Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte: Kövér Lászlóval és Áldozó Tamás pápai polgármesterrel, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjével hármasban csaknem negyed évszázada dolgoznak együtt sikeresen.

Áldozó Tamás a gondolatmenethez csatlakozva hozzáfűzte, ebből a kiváló együttműködésből már nagyon sokat profitált Pápa városa, és reményeik szerint ez a továbbiakban sem lesz másképpen.

– Az elmúlt 24 év Pápán önmagáért beszél, az elmúlt négy esztendő ugyancsak. A fejlődés és a sikerek szemmel láthatóak – jelentette ki Kövér László, aki hozzátette, az önkormányzati választás mindig az országos politikáról is szól, ugyanis a leadott szavazatok nagyjából kirajzolják hazánk politikai erőviszonyait.

– Az önkormányzati választás egy újabb megerősítése lehet a kormánynak, immáron harmadszor ebben az évben. Az önkormányzatok komoly hátterét jelenthetik a kormány munkájának, partnerként kell tekintenünk egymásra. Tehát nem csak arról van szó, hogy az önkormányzatok igénylik a kormány segítségét, hanem ez visszafelé is működik. Úgy is fogalmazhatunk: minden egyes kormányzati döntésnek helyben, az egyes településeken van vége. Nagyban elősegíti kitűzött céljaink teljesülését, hogy az önkormányzatok, a polgármesterek mit tesznek hozzá a kormány törekvéseinek a segítéséhez – hangsúlyozta Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke rámutatott, az Orbán-kormány összesen több mint 1200 milliárd forint adósságtehertől szabadította meg az önkormányzatokat a közelmúltban, ami rendkívül fontos lépés volt a jövőt illetően.

– Azok a pénzek, amik eddig a bankokba vándoroltak tőketörlesztés és kamatfizetés címén, azok most az önkormányzatok kasszájában maradnak, és például fejlesztési forrásokat képeznek – jegyezte meg a házelnök.

Áldozó Tamás elmondta, az elmúlt időszakban több nehézségen is úrrá kellett lenni a pápai városvezetésnek, a következő évek munkáját pedig az elkészült város- és gazdaságfejlesztési stratégiának kell meghatároznia.

– Nem látok a városban más koherens programot, más elképzelést, ami megnyugtató módon tervezné a város közeli jövőjét. Azt látom, hogy a másik oldalon zavarodottság uralkodik – közölte Pápa első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!