Hírek

2015.03.15. 10:50

Kontrát Károly: Ma is az összefogás vezet előre

Tagyon - Európát ma ugyanúgy belső problémák feszítik, mint 1848-ban. A nemzeti szuverenitás is legalább olyan fontos kérdés, mint akkor - mondta Kontrát Károly országgyűlési képviselő ünnepi beszédében.

Prevics Éva

Március 15-e a magyarok öntudatra ébredésének ünnepe. Azóta eltelt 167 év, de ma is meg kell mutatnunk a világnak, hogy van elég erőnk, elszántságunk és akaratunk céljaink eléréséhez-mondta a száz főt számláló Tagyon faluban tartott ünnepi beszédében Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő.

Európát ma ugyanúgy megoldatlan problémák feszítik, mint 1848-ban, és a magyar nemzeti szuverenitás is legalább annyira aktuális, mint akkor volt - tette hozzá.

Kiemelte: hinnünk kell abban, hogy ha jobb lesz Magyarországnak, jobb lesz nekünk is. A történelem távlatából már látható, hogy 1848-ban széles összefogással sikerült elérni ezt a célt. Ma is együtt kell cselekedni a nemzeti ügyek sikeréért. Ha ez az egység megvalósul, akkor van jövőnk, akkor a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez-mondta a képviselő.

A cél ma is ugyanaz, mint 1848-ban: az ország a magyaroké legyen, és az itt élők megtalálják számításukat, boldogulásukat-zárta gondolatait Kontrát Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!