Hírek

2017.06.24. 18:07

Kisrepülő zuhant a fák közé Zirc mellett, Tündérmajornál

Sportrepülőgép zuhant a fák közé Zirc-Tündérmajornál szombat kora este, a gépen a pilóta és egy utas tartózkodott, ők sérülés nélkül úszták meg a balesetet.

Balogh Ákos

A sűrű fák lombkoronájának és a vakszerencsének köszönheti életét annak a kisrepülőgépnek a pilótája és utasa, amivel szombaton este 19 óra után nem sokkal zuhantak a fák közé Zirc-Tündérmajornál. Nem csak ők, de a helyi lakosok is szerencsésen megúszták az esetet, ugyanis a baleset közvetlen közelében több lakóépület, gazdasági épület is található, nem sokon múlt a katasztrófa.

 

A sportrepülő a fák lombkoronájába csapódott és itt is állt meg, a fedélzeten tartózkodókat a katasztrófavédelem létrákkal mentette ki a gépből, majd átadták őket a mentőknek, áll a szervezet közleményében, ugyanakkor helyszíni információk alapján úgy tudjuk, a balesetben senki nem sérült meg.

 

Helt Ákos a katasztrófavédelem megyei szóvivője érdeklődésünkre elmondta, a repülőgép nem gyulladt ki, így komolyabb beavatkozásra nem volt szükség, mindössze a gép motorját hűtötték egy vízsugárral.

A műszaki mentés és helyszínelés még késő este is zajlott, a hatóságok a területet lezárták és senkit nem engedtek be, a katasztrófavédelem emelőkosaras járművének segítségével először levágták a nagyobb faágakat, megtisztították a roncs környékét a tűzoltók, majd egy daru segítségével emelték le az összetört légijárművet.

 

Az egyik szemtanú érdeklődésünkre azt mondta, már csak az alacsonyan szálló repülőgépet látták, motorhangot nem hallottak, így műszaki hibára gyanakodnak a baleset okaként. Tőlük egyébként 25-30 méterre állt meg a repülő a fák tetején.

A helyiektől úgy tudjuk, a Tecnam P92 Echo típusú repülőgépet a közeli repülőtér hangárjába viszik a hatósági vizsgálat idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!