Hírek

2012.12.07. 16:20

Kíméletes összevonás - A sérült dolgozók maradnak

Veszprém - Összevonja a városi önkormányzat az oktatási, kulturális és egészségügyi intézményeinek műszaki ellátó egységeit, emiatt néhány aktív munkavállalótól és a nyugdíj mellett dolgozótól meg kell válniuk.

Varga Domokos Péter

Az intézkedés városi szinten három fogyatékossággal élő személyt is érintene, két siketet és egy agyérgörcsből lábadozót. Őket azonban  az intézményvezetőktől és a más irányból érkezett kéréseknek megfelelve  nem küldik el  tájékoztatta lapunkat Némedi Lajos, a megyeszékhely alpogármestere. 

Némedi Lajos közölte, két évvel ezelőtt elkezdtek arról gondolkodni, milyen szervezési módszerekkel lehetne a város költségvetésének 60 százalékát kitevő oktatási intézményeknél csökkenteni a költségeket. Megtakarítási lehetőség az épületek működtetésében kínálkozott. 

Ezzel párhuzamosan egy törvényi változás miatt az iskolák állami fenntartásba kerülésével külön kellett gondoskodni az épületek fenntartásáról az önkormányzatnak. A város végül is összevonta az oktatási, kulturális és egészségügyi intézmények műszaki ellátását biztosító három egységét, létrehozta az Intézményi Szolgáltató Szervezetet, és a Vksz Zrt.-hez telepíti 2013. január 1-étől. 

Az átszervezés hozzávetőlegesen 120 embert érint, a Vksz Zrt. mindegyikükkel egyeztetett. A nyugdíjasokon kívül az a néhány ember, akit nem tudnak alkalmazni, végkielégítést kap. A három megváltozott munkaképességű dolgozót, akiknek a járadéka lényegesen kisebb a normál összegű nyugdíjnál, képességeiknek, adottságaiknak megfelelő munkakörben tovább alkalmazzák - közölte Némedi Lajos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!