Hírek

2014.11.24. 10:01

Kiemelkedő munkájukért ketten vehették át a Hornig-díjat

A rászorulók támogatása kötelessége minden olyan embernek, társadalomnak és közösségnek, ahol az emberség szikrája jelen van – fogalmazott Némedi Lajos alpolgármester a 2014-es Hornig-díj átadásán a városháza Kossuth termében.

Kutasi Zsófia

Az alpolgármester kiemelte, mások segítségére, támogatására mindenkinek szük-sége lehet az élete során. Veszprémben sokan vannak olyanok, akik támogatják azokat, akik többnyire önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Ők ezt a munkát sokszor csendben végzik. Minden közösségben fontos, hogy legyenek olyanok, akik önként végzik a segítő tevékenységet, amely ekkor lehet beteljesült és szép.

– Áldozatvállalás másokért, együttérzés – szép szavak, de mit sem érnek, ha nem gyakoroljuk nap mint nap – hangsúlyozta Némedi Lajos.

A szociálisan rászorulók támogatása érdekében sokéves kiemelkedő munkájáért, meghatározó és elkötelezett szociális tevékenységéért Hornig-díjat kapott Krámli Ida és de Jonge Jánosné.

A díjat meghatározó és elkötelezett szociális tevékenységéért vette át de Jonge Jánosné és Krámli Ida (Fotó: Penovác Károly)

Elhangzott, de Jonge Jánosné 1962 óta él Veszp- rémben, 2001 óta nyugdíjas, de a várost érintő szociális munkákban azóta is aktívan részt vesz. A Máltai Szeretet- szolgálat tagja, vezetője és szervezője volt. Munkái közül kiemelkedik az adománygyűjtő tevékenysége, az iskolások korrepetálása, valamint a hajléktalanok és az idősek segítése.

Krámli Ida 1986 óta dolgozik szociális területen. Az Éltes Mátyás Fogyatékosok Nappali Intézménye és Gondozóháza intézményvezetője. Széles körű oktatói munkát végez, többek között krízisintervencióval foglalkozott, és sokat tesz a fogyatékkal élők társadalmi elfogadásáért.

A díjat Némedi Lajos, valamint Strenner Zoltán és Baumgartner Lajos bizottsági elnökök adták át. A díjátadón zenei produkciójával közreműködött Kövi Szabolcs fuvolaművész, zeneszerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!