Hírek

2014.09.20. 12:15

Kicsik és nagyok a Rovaniemi lépcsőn

Élénk érdeklődés kísérte a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület (VeMaFi) által szervezett első lépcsőfutást a Kolostorok és kertek rendezvénytéren.

Balla Emőke

A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület kezdeményezése, ötlete nyomán jött létre a Séd partját és a Gulya-dombi-parkerdőt összekötő Rovaniemi lépcső, melyet éppen egy évvel ezelőtt, az egyesület fennállásának harmincadik évében adtak át. Az évfordulót lépcsőfutással, illetve lépcsősétával ünnepelték szombat délelőtt: óvodások, iskolások, felnőttek érkeztek a városból és a környező településekről. A legfiatalabb résztvevő egy tizenöt hónapos baba, akit szülei vittek fel a lépcsőn, a leggyorsabb a tizenöt éves veszprémi gimnazista, Horváth András, aki 38,26 másodperc alatt ért fel a 110 méter hosszú, 189 fokú Rovaniemi lépcsőn, a legtávolabbi résztvevő egy francia fiatalember, aki ugyan megkérdezte, mi a futás célja, de örömmel teljesítette a távot. A lépcsőfutók, lépcsőjárók a VeMaFi emléklapját, illetve almát, vizet kaptak, a gyerekek pedig VIP belépőt a Joulupukki veszprémi látogatására. Voltak, akik a program kapcsán csatlakoztak az egyesülethez.

A lépcső alján a Veszprémi Taekwon-do Egyesület bemutatóját, formagyakorlatokat, erő töréseket, rúgás kombinációkat, valamint nordic walking bemutatót láthattak az érdeklődők.

A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület vasárnap este fél hétkor szervezi következő programját a Kolostorok és kertek rendezvénytéren, a jezsuita templomnál, a tó partján. Finnugor aktivisták javasolták, hogy szeptembere 21-én, a nemzetközi Finnugor napon az egész világon tüzeket gyújtsanak azok, akik a finnugor közösséghez tartozónak vallják magukat. A finnugor összetartozást szimbolizáló máglyát vasárnap naplementekor gyújtják meg Veszprémben. Ez a program is nyitott minden érdeklődő számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!