Hírek

2017.08.14. 12:45

Kerekes székesek és épek táncoltak együtt Ajkán

AJKA Az egészség a legnagyobb érték, vigyázni kell rá, magyarázta egy édesapa a kisfiának a Mozgássérültek Aktív Egyesülete által szervezett sport-és egészségnapon a Civil Házban. Megfelelő életmóddal sok bajt elkerülhetünk, de mindent nem.

Tisler Anna

A rendezvényen az érdeklődők láthatták, hogy a mozgáskorlátozottak is tudnak sportolni, kerekes székkel is lehet táncolni. És ami talán a legfontosabb, fogyatékkal élve is lehet élvezni az életet és boldognak lenni. A Sportcentrumban tartott bemutatón kiderült, hogy kerekes székkel is lehet többek között röplabdázni és ping-pongozni, majd a Civil Ház udvarán RollingCountry Kerekesszékes Tánccsoport és az Ajkai Kristálycsepp Country Klub tagjai bemutatták, hogy a sérültek és az épek tánca hogyan egészíti ki egymást. A szervezők a családokat is várták. A kisgyermekesek baba-mama börzén tapasztalatokat cseréltek a gyereknevelésről, átadták gyermekeik kinőtt ruháit, megunt játékait, amely egy kisebb gyermeket nevelő családnak örömet okozott. Ügyességi és fejlesztő játékok várták a kicsiket. Legnagyobb sikert a felfújható gömb aratott, amelyben futni, gurulni, bukfencezni lehetett.

A RollingCountry Kerekesszékes Tánccsoport és az Ajkai Kristálycsepp Country Klub tagjainak a country tánca Fotó Tisler Anna

A sport összehozta a sérülteket és az épeket, a családokat, a fiatalokat és az időseket. Senkit sem zavart, ha néhány kisgyermek hangoskodik, és mindenki türelmesen megvárta, amíg a kerekes székes bemegy az ajtón. Az érdeklődők láthattak mozgássérült segítőkutyás bemutatót, légtornász bemutatót.

A szűrővizsgálatokra, vércukor, vérnyomás és hallásvizsgálat mellett többen jelentkeztek véradónak. Zenés, szórakoztató programok is várták a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!