Hírek

2013.12.13. 17:35

Kártérítés nem jár?

Veszprém – Gőgösné Ács Ágnes nem kap kártérítést sem a közüzemi szolgáltatótól, sem a térségi hulladékkezelő társulástól, erről kapott tájékoztatást a minap. Ő az, akit három hónapja súlyos baleset ért a Munkácsy utcai hulladékszigeten.

Gombás Gabriella

Beszámoltunk arról, hogyan sérült meg az asszony, amikor a lába beleakadt a konténereket elkerítő korlátba, amelyről az illetékesek utólag elismerték, hogy nem volt „szerencsés" megoldás és balesetveszélyes volt. Ám szükség van rá, „hogy a kerekes gyűjtőedények még szélsőséges időjárási körülmények (például viharos szél) között se tudjanak a szigetekről elgurulva balesetet okozzni". A VKSZ szakemberi úgy értékelték, hogy ha 90 fokban elfordítják a konténert, nem lesz többé balesetveszélyes a korlát. Továbbá, a jobb láthatóság érdekében, a korlátot sárga fekete csíkos szalaggal látták el. Tájékoztatták olvasónkat, hogy a VKSZ csupán a létesítmény üzemeltetője, esetleges kártérítési igényével forduljon a regionális társulás vezetéséhez. Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás elutasító levelében pedig furcsa mód visszautal a VKSZ-re: „Hangsúlyozni szeretném ugyanakkor, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek üzemeltetését nem a társulás végzi" – áll az elnök által aláírt levélben, Gőgösné Ács Ágnes kártérítési igénye pedig alaptalan.

Márpedig történt baleset, s nem az elgurult kukák, hanem a vaskorlát miatt. Amely – eszerint – kétségtelenül balesetveszélyes volt.

– Lemez és csavarok fogják össze a csuklóm, fájdalomcsillapítókon élek. Úgy tűnik maradandók a sérüléseim. Nem igazán tudom értelmezni, a válaszukat, hiszen, ha a kis korlát balesetveszélyes volt, akkor hogyan lehetséges, hogy ebben sem a társulás, sem az üzemeltető nem vétkes, mert „a vonatkozó előírásokat betartva létesültek, amelyet a rendelkezésre álló kivitelezői nyilatkozat is alátámaszt"– mutatja a 700 ezer forintos összegbe foglalt kártérítési igényre érkezett elutasító levelet, de – mint mondja – nem adja fel. Ügyét jogi útra tereli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!