Hírek

2014.11.28. 18:15

Karácsonyi beatünnep az Illéssel

A Napló idén is egy zenei csemegével szolgál olvasóinak. December 13-án az Illés együttes látogat a Veszprém Arénába.

Heffler Péter

„Újra itt van a nagy csapat” – csendült fel az ismerős sláger a Veszprém Arénában csütörtökök délután. Egyelőre azonban nem a nézőtér előtt, csak a sajtószobában az Illés zenekar két tagjának, Szörényi Leventének és Bródy Jánosnak a fogadására.

A Napló ugyanis immáron ötödik alkalommal szervez karácsony előtti nagykoncertet, melyen Presser Gábor, Demjén Ferenc, a Republic és az Edda után idén is különleges zenei csemegével kedveskedünk olvasóinknak. A megalakulásának 50. évfordulóját ünneplő Illés együttes ad koncertet a december 13-i beatünnepen a Veszprém Arénában. Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs lesznek a főszereplői a koncertnek, ahol együtt zenélnek követőikkel.

Az Illés 1964 decemberében alakult, és azóta is a magyar rocktörténelem legjelentősebb és legismertebb együttese. Illés Lajost és Pásztory Zoltánt ugyan elveszítette a csapat, a többiek azonban örömmel állnak színpadra a Napló jóvoltából, az ötvenedik évfordulón.

Az Illés-repertoár nyolcvan százaléka hangzik majd el a december 13-i estén, melynek különlegessége lesz, hogy Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs mellett ott lesznek és zenélnek az Illés mai követői is. A felcsendülő harminchat slágeren kívül a követők saját stílusukban feldolgozott dalai egész biztosan élményszámba mennek majd, tájékoztatta lapunkat Rosta Mária producer.

Így fellép majd az Iván és a Parazol, a Subsrcibe, az Anna and the Barbies, a Vastag Brothers, Feke Pál és Szabó Ádám is.

Természetesen az este az Illés zenekarról szól majd, a követők csupán néhány dal erejéig pattannak fel a színpadra, míg a nagy elődök szusszannak egyet. Az együttes három egykori tagja ugyanis feladatának tekinti, hogy emlékművüket átadják a fiatal generációnak. Erre kiváló lehetőség lesz a veszprémi élő koncert, ahol fiatal és idős együtt rophatja majd a jól ismert slágerekre. Sárga rózsa, Ne gondold; Miért hagytuk, hogy így legyen; Sárika, Ó kisleány; Amikor én még kis srác voltam és még megannyi szám az ismerős klasszikusokból, ami december 13-án hallható lesz a Veszprém Arénában. A jubileumi produkció rendezője Novák Péter, a háttérhangzást pedig az Óbudai Danubia Zenekar, valamint egy hattagú rockszekció fogja biztosítani.

A jegyek megvásárolhatóak ügyfélszolgálati irodáinkban, a tikettekhez megyekártyával rendelkező olvasóink kedvezményes áron juthatnak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!