Hírek

2017.08.17. 18:00

Jubileumi pályázatot indít a Megújulás Klub

Pápa - Jövőre ünnepli megalakulásának húszéves jubileumát a Rákbetegek Országos Szervezetének Pápai Megújulás Klubja. Ebből az alkalomból egy pályázatot is meghirdettek.

Polgár Bettina

Hörömpöly Imrénétől, a Rákbetegek Országos Szervezetének Pápai Megújulás Klubjának vezetőjétől megtudtuk, az Élni szép, súlyos betegség után megújult lélekkel című pályázatra olyan személyek jelentkezését várják, akik szeretnék megosztani másokkal, hogyan gyógyultak fel egy súlyos betegségből vagy balesetből.

A pályázat lehet kézzel vagy géppel írott, maximum háromoldalas történet, amelynek elmesélése megkönnyebbülést jelent az írójának, és lelki támaszt nyújt az olvasóknak. A beérkezett munkákat háromtagú zsűri bírálja el, az eredményhirdetés pedig ünnepélyes keretek között történik majd, melyről minden résztvevőt értesítenek. Az első három helyezett oklevélben és könyvjutalomban részesül.

A pályázat eredményét a Rákbetegek Országos Szervezetének Pápai Megújulás Klubja huszadik jubileuma alkalmával, 2018-ban hirdetik ki a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületében.

Fotó: Megújulás Klub

A pályázók írásaikat zárt, és szabadon választott jeligével ellátott borítékban juttathatják el 2017. november 5-ig a következő címre: Megújulás Klub, 8500, Pápa, Vajda Péter lakótelep 53/1. Fontos, hogy a pályázati anyagon is fel kell tüntetni a jeligét, emellett a borítékba bele kell tenni a nevet és a címet. A kezdeményezés azon személyek számára nyitott, akik a hasonló 2009-es pályázaton nem vettek részt.

Hörömpöly Imréné kiemelte, amikor valaki beteg lesz, nagyon-nagyon elkeseredhet, mélypontra juthat. Akik azonban hasonló történeteket olvasnak, látják, hogy más min ment keresztül, és ki lehet jutni a gödörből, csak kitartás kell hozzá. – Az előző pályázat résztvevőinek történeteiből készült füzetet bevittem a veszprémi kórház onkológiai osztályára. Fontos, hogy a betegek tudják, bátran fordulhatnak a sorstársaikhoz, akik tudnak segíteni. Ez sokat jelent – hangsúlyozta a klub vezetője. Mint mondta, az előző pályázatuk is nagy sikert aratott, és a klub közelgő, húszéves jubileuma kapcsán szervezték meg ismét ezt a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!