Hírek

2017.03.19. 20:35

Jubilál a vitorlásklub - Ünnepségek és versenyek az alapítás 150. évfordulóján

Balatonfüred - Jubileumi közgyűlést tartott hétvégén a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) a tóparti városban.

Sági Ági

Elsőként a klub vezetői megemlékeztek a balatoni vitorlázás kezdeteiről, és klubjuk eredményeiről. Köszöntötték a legidősebb és legfiatalabb klubtagokat. Bóka István polgármester méltatta a klubot, példaértékűnek nevezte az elért eredményeket.

- A BYC több mint egy egyesület, városunk fontos gazdasági szereplője. Növeli a település imázsát, és hozzájárul a növekedéshez. Megmaradt egy olyan egyesületnek, ahol alulról építkezve együtt tud létezni a tömegsport, az utánpótlás-nevelés és a versenysport - mondta el köszöntőjében.

Törzs Imrét köszönti Gerendy Zoltán, a füredi klub elnöke Fotó: Sági Ági

A BYC elnöke, Gerendy Zoltán elmondta, hogy a BYC a kezdetektől a vitorlázás szeretetére, tiszteletére épül. Meghatározta a jövő céljait, elmondta, hogy a közösség további építésével szeretné a klubot fejleszteni. Varga Lajos az elnökség nevében beszélt, a klub nyitottságát, befogadó szemléletét emelte ki. Böröcz István ügyvezető igazgató a BYC 150 éves történetéről tartott előadást. Az ünnepségre Kollár Lajos, a Vitorlás Szövetség elnöke és Holczhauser András főtitkár is eljött, a szövetség és a klub együttműködéséről, jó kapcsolatáról beszéltek.

Köszöntötték a legidősebb aktív tagokat, Törzs Imrét, id. Pataki Attilát, Simon Károlyt, Országh Attilát, Szerencse Ferencet. Megköszönték a több generációval is a klubban vitorlázó családok munkáját. A közgyűlés végén, az udvaron emléktáblát avattak és alatta ötven évre egy időkapszulát is elhelyeztek, különféle klubrelikviákkal.

A BYC idén több programot is tart a 150 éves évforduló kapcsán. Fotófal és kültéri kiállítás készül a helytörténeti gyűjtemény anyagaiból, bronztáblát avatnak a Rózsakertben a 17 alapító nevével, de lesz interaktív tárlatvezetés, nyílt nap, családi nap és bál is. Önálló versenyeket is tartanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!