Hírek

2014.04.18. 08:33

Józan Húsvét: fokozott ellenőrzés az utakon

Veszprém - Ne igyunk alkoholt, és ne üljönk a volán mögé fáradtan a - figyelmeztet a biztonságos közlekedésre a Veszprém megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Kovács Erika

A közlekedésbiztonsági szakemberek az ittas vezetést a „három gyilkos” egyikének - a biztonsági öv használatának elmulasztása, és a gyorshajtás mellett - szokták emlegetni. Egyre több gondot okoz az alkohol a baleseteknél - állítják. Hatására többek között nő a reakcióidő,  romlik a mozgáskoordinációs képesség, zavarodottságot, torzult látást, rosszullétet, hányingert eredményez. Ilyen körülmények között életveszélyes volán mögé ülni, amivel nemcsak saját és a velünk utazók, hanem a mindenki életét veszélyeztetjük! Magyarországon vezetés előtt semennyi alkoholt nem lehet fogyasztani, nulla tolerancia érvényes.

Április 17-től április 21-ig az Országos Rendőr-főkapitányság „Józan Húsvét” elnevezéssel figyelemfelhívó kampánya keretében fokozott ellenőrzéseket tart az egész országban, különös tekintettel az ittas járművezetőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!